Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joram zoekt uit: 'Waarom is er in 2020 nog een pride-week nodig?'

28 juli 2020 Leestijd 2 min

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen het erover eens: iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij wil zijn. Waarom is de pride-week, die in het teken staat van de LHBT+-gemeenschap, in deze tijd dan nog zo belangrijk? Joram zocht het afgelopen zondag uit in de 3FM Pride Special.

In deze 3FM Special spreekt Joram verschillende (ervarings)deskundigen over het onderwerp. Zo vertelt YouTuber Bram de Wijs, die zelf homoseksueel is, over zijn coming out. "Ik heb het heel lang onderdrukt, terwijl mijn ouders hele lieve en ruimdenkende mensen zijn. Zij zouden het geen enkel probleem vinden dat ik homo ben. Maar je moet het z茅lf accepteren. En je wordt er echt heel ongelukkig van als je dat moet wegdrukken."

Ook Laura Baams komt aan het woord, docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze gaf een minicollege over de status van de LHBT+ community. "Als het gaat om de acceptatie van de LHBT+ community in Nederland kijken we naar drie dringen: we kijken als onderzoekers naar de houding tegenover diversiteit. We kijken naar wetgeving en beleid, dat bescherming zou moeten bieden. En als laatst kijken we naar de ervaringen van LHBT+ personen. Voelen zij zich bijvoorbeeld gediscrimineerd?"

Luister de complete 3FM Special hieronder terug!

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕