Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Huilen: Joram stopt met presentatie BEAM Kerkdienst

Daniëlle en Gerben nieuwe presentatoren BEAM Kerkdienst

28 januari 2024 · Leestijd 3 min

Jawel, er is nieuws over je favoriete tv-kerkdienst! BEAM-redacteuren Daniëlle en Gerben zijn de nieuwe presentatoren. Dat betekent dat je Joram niet meer ziet op de zondagochtend. Hier lees je alles.

Eerst maar even geruststellen: je ziet Joram natuurlijk nog wel steeds op het podium van de EO-Jongerendag. En je hoort hem bijna elke dag als presentator van EO-programma’s op NPO Radio 1. Ook blijft hij toffe tv-programma’s en podcasts maken. Best veel dingen, inderdaad. Dat is dan ook de belangrijkste reden om te stoppen met de BEAM Kerkdienst: “Zo krijg ik meer tijd en ruimte voor nieuwe dingen”, zegt hij zelf.

Nu al kledingstress

In de BEAM Kerkdienst van januari heb je kunnen zien hoe Gerben en Daniëlle – letterlijk – het stokje overnamen van Joram. Zij gaan om de beurt de uitzendingen presenteren. Daar hebben ze nogal zin in, vertelt Danielle: “Ik ga voor de spiegel alle teksten uit mijn hoofd leren. Dat deed ik vroeger ook als ik voor een spreekbeurt ging oefenen. O, en ik moet nog WINKELEN! Ik heb nu al kledingstress.”

Spontane kerkdienst op tv

Joram heeft bijna 90 kerkdiensten gepresenteerd. "Ik heb het met heel veel plezier gedaan. De BEAM Kerkdienst is een van de leukste programma's die ik heb gemaakt,” zegt hij. “Vooral de eerste twee jaar zullen me altijd bijblijven: aan het begin van de coronacrisis begonnen we spontaan met een kerkdienst op tv zonder dat we precies wisten waartoe dat zou leiden. Nu maak ik tijd voor nieuwe dingen en kan ik zelf ook weer eens naar de kerk op zondagochtend, haha."

(lees verder onder de video)

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nog meer nieuwe dingen

Niet alleen de presentatoren zijn dit jaar nieuw in de BEAM Kerkdienst, vertelt Gerben. “We blijven diensten opnemen in de Kapel van het EO-gebouw, maar nu met live publiek! Dat betekent dat iedereen die dat wil, mee kan doen. Het is een soort BEAM Worshipnight – dus lekker zingen en een toffe preek horen – met camera’s erbij.

Het verzoeklied is ook terug. Net als in eerdere jaren speelt de band een nummer voor een kijker met een bijzonder verhaal. Gerben is enthousiast over de vernieuwingen: “Ik heb er heel veel zin in om zo veel BEAM’ers te zien tijdens de opnames. Het enige wat je moet doen om erbij te zijn, is je hier aanmelden.

Kippenvel met Dwight Dissels

Voor Daniëlle voelt het presenteren van de BEAM Kerkdienst om nog een reden bijzonder. “De kerkdiensten begonnen toen ik nog stageliep bij BEAM. Tijdens opnames mocht ik helpen in de regieruimte. Ik herinner met een preek van Dwight Dissels over God die de regie heeft over je leven. Die is me bijgebleven omdat hij tijdens de uitzending van de studio naar de regiekamer liep en daar  eindigde met het zingen van ‘No longer slaves’. Echt een kippenvel moment!”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Meld je hier aan om in het publiek van de BEAM Kerkdienst te zitten!

Lees ook over:

Meld je hier aan om in het publiek van de BEAM Kerkdienst te zitten!

Geschreven door

Maarten

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡