Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joram laat ze niet stikken

20 december 2016 · Leestijd 3 min

Dit jaar staat ‘ie in Breda! Dagelijks trekt hij duizenden bezoekers en er is van alles om te doen. We hebben het natuurlijk over… onze eigen JORAM!

Joram is daar niet voor niets. Hij staat daar live voor 101.tv verslag te doen van 3FM Serious Request, waarin dit jaar aandacht wordt gevraagd voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. 3FM dj's Domien en Frank maken ene week lang radio in het glazen huis (zonder eten) en door het hele land zijn allerlei acties. De redactie belde met Joram.

Hoe is het in Breda?

“Het gaat hier heel goed! Ondanks dat het soms heel koud of heel vroeg is, is het heel gezellig. Er staan altijd wel mensen bij het glazen huis.”

Wat heb je op je hoofd?

“Een sluier. We hebben een veiling waar echt gruwelijke dingen opstaan. Neem dus vooral even een kijkje. Eén van de items waar je op kunt bieden is dat je kan trouwen op de Marker Wadden, dat is een natuurgebied waar je normaal gesproken niet kunt komen. Nu mag je daar dus trouwen! Vandaar de sluier.”

Wat doe jij verder deze week, behalve met een sluier op lopen?

“Tussen 8.00 en 15.00 uur presenteer ik ieder uur een update van Serious Request op 101TV. En as we speak ben ik onderweg naar een actie in Breda om daar verslag van te doen, verder zit ik veel in het call centre, ben ik regelmatig in de buurt van het glazen huis te vinden of in het 3FM clubhuis. Daar zijn optredens, workshops en is van alles te doen.”

Wat is het tofste tot nu toe?
“Hardwell deed de deur van het glazen huis op slot. Volgens traditie mocht hij de eerste plaat aanvragen. Maar in plaats daarvan, klom hij op het dak van het huis en draaide hij een DJ-set. Ik stond tussen de mensen. Dat was wel heel vet.”

Waarom moeten we massaal in actie komen voor Serious Request?
“Longontsteking is natuurlijk iets wat in Nederland vrij makkelijk te verhelpen is. Je gaat naar de dokter, krijgt een kuur en dan word je weer beter. Op andere plekken op aarde is het dodelijk. Voor 4 euro heb je al antibiotica en voor 3 euro kan het Rode Kruis goede voorlichting geven. Dat is toch niks? Daarom: vraag een plaat aan, biedt op iets op de veiling, doneer op z’n minst 4 euro. Dan heb je al een leven gered.”

Wil jij ook een plaat aanvragen of op een andere manier in actie komen? Ga naar de site van Serious Request
en laat ze niet stikken!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡