Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jongeren starten ‘Samen 1’: “We willen mensen verbinden met kunst”

13 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Even terug naar het begin van de coronacrisis … Veel winkels gaan dicht, scholen gaan niet meer open en ook in de culturele sector moeten gebouwen, zoals theaters en musea, hun deuren sluiten. Maar daar lieten Angela, Sera en Willemien het niet bij zitten, want: “Kunst is niet te stoppen, niet op afstand te houden en niet afhankelijk van een theater of event. Daarom hebben wij Samen 1 bedacht, waarin we video’s delen met muziek, dans, spoken word en cinema.”

afbeelding

Singer-songwriter Sera, die we al eens eerder spraken, is samen met theatermaker Angela en schrijver Willemien het kunstproject ‘Samen 1’ gestart. Met verschillende kunstenaars vertellen ze in vier video’s over verbinding, want dat vinden ze juist in deze tijd belangrijk. Ze vertellen: “We willen een sterk podium zijn, waarop we mensen willen aansporen om in beweging te komen, te blijven dromen en vooruit te kijken.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zo helpen onder andere Eline Everdina, bekend van de band Damascus, Remko Harms, bekend van The Voice en Jonathan Vroege, bekend van de musical The Lion King (check hier hoe Jonathan omgaat met zijn geloof), mee aan het project. Tussen 11 en 20 augustus komen de video’s online en wordt je aangemoedigd om de liedjes en dans aan te leren. “Op die manier verbinden we ons letterlijk en figuurlijk met elkaar,” vertellen de drie meiden.

Kijk hier alvast de eerste video van ‘Samen 1’!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Shoshanna wil via kunst over Jezus vertellen. Lees haar verhaal hier!

Beeld: Bert Gort

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡