Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jong Protestant komt met online PaasChallenge tijdens coronacrisis

6 april 2020 · Leestijd 3 min

Vanuit Jong Protestant (JOP) worden er ieder jaar challenges bedacht die jeugdgroepen kunnen doen tijdens Pasen of Kerst. Door de coronamaatregelen is de PaasChallenge dit jaar online te spelen. Tieners en jeugdleiders kunnen vanuit hun eigen huis meedoen aan het spel. Het thema van de challenge is ‘Wees niet bang!’ en volgt Jezus in zijn laatste dagen op aarde.

De PaasChallenge gaat over emoties. “Onder zware omstandigheden zegt Jezus vaak tegen zijn volgelingen: "Wees niet bang!" Dat is eigenlijk vreemd, omdat er heel veel is om bang voor te zijn in Jezus' tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd of verdrietig van te worden. Die emoties horen bij ons als mensen. Zonder emoties zouden we niet eens leven. Gaat Jezus dat dan even weghalen als hij zegt: "Wees niet bang?", is op de website van Jong Protestant te lezen. Het spel laat zien wat Jezus je geeft om met deze emoties om te gaan. Onder andere verdriet, liefde, teleurstelling of schaamte zijn emoties die worden benoemd in de PaasChallenge.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het spel

Tijdens het spel moeten jongeren vragen beantwoorden, voorwerpen zoeken of opdrachten uitvoeren. Je speelt het spel niet alleen, maar met een broer of zus. Door samen de opdrachten het beste uit te voeren, verdien je punten. Via een digitaal bordspel is te zien welk duo de meeste punten heeft. De spelleiders kunnen bijvoorbeeld via een livestream of whatsappgroep in contact met elkaar komen. De challenge is bedoeld voor jongeren tussen de 10 en 17 jaar en de instructies kunnen door de jeugdleiding van je kerk of school worden besteld via de website van Jong Protestant.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Minecraft Edition

Naast de PaasChallenge biedt Jong Protestant ook de Minecraft Edition aan. Jongeren kunnen dit los van de normale challenge spelen. De PaasChallenge Minecraft Edition is gemaakt om jongeren kennis te laten maken met de wereld van het paasverhaal in het spel Minecraft. Je kunt onder andere rondlopen in de tempel, in het paleis van Herodes of op Golgota. In de Minecraft Edition los je puzzels op die te maken met het Bijbelverhaal van Pasen. Meer informatie over de Minecraft Edition is hier te vinden.

Over challenges gesproken: heb jij de zomerchallenges van BEAM al gezien? De BEAM redactie is bijvoorbeeld gedropt in een donker bos. Kijk hier deze aflevering terug!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡