Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jonathan Ogden schrijft nummers over elk uur van de dag

6 december 2019 · Leestijd 2 min

Jonathan Ogden (zanger bij de band Rivers & Robots) is bezig met een bijzonder soloproject: Hij schrijft een lied voor elk uur van de dag. Hij noemt het ‘24-project’ en vertelt Martine van de radioshow Holy Hits er wat meer over.

Martine maakt elke vrijdagnacht de show Holy Hits op Radio 2. Aan de telefoon vertelt Jonathan meer over zijn project: "Dit project is geïnspireerd door Psalm 19. Daar staat geschreven dat de dag en de nacht in elkaar overgaan en hoe dit allemaal verwijst naar de grootheid van God. Het fascineert me: ik vind het fantastisch om te zien dat de lucht de hele dag door verandert. De nummers van 's ochtendsvroeg zijn heel chill, in de middag wordt het meer pop en ’s avonds dance. Tijdens het schrijven van deze nummers ben ik ook vaak met het schrijven begonnen op het tijdstip waar het nummer over gaat." 

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Avondmens

Jonathan: "Ik wilde niet alle 24 de nummers tegelijk releasen, dat leek me wat teveel van het goede in één keer. Op 24 januari 2020 zijn ze allemaal te beluisteren. Mijn favoriete tijd is de avond, ik ben een avondmens. Ik blijf graag laat op en ben het meest creatief na 22.00 uur."  

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡