Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joëlle: “Door te zorgen voor eten willen we de liefde van Jezus laten zien”

24 maart 2020 · Leestijd 4 min

Door het coronavirus zijn veel evenementen afgelast en worden sociale bezigheden tot het minimum beperkt. Toch zorgen al die maatregelen ook voor positieve effecten. Bijzondere acties om mensen te steunen laten zien dat we dit virus samen kunnen overwinnen. Joëlle (17) helpt samen met haar familie mee aan zo’n bijzondere actie. Ze zorgt twee dagen in de week voor een gratis maaltijd voor mensen in nood. “Door te zorgen voor eten willen we de liefde van Jezus laten zien”

“Vanuit onze kerk in Hoek van Holland is stichting ‘De Schuilplaats kookt’ ontstaan. We maken twee keer per week een gerecht klaar voor mensen die het minder hebben. Dit zijn vaak gezinnen die het financieel niet zo breed hebben, ouderen of alleenstaanden. Sinds twee jaar help ik samen met mijn familie om dit allemaal te regelen. We koken momenteel voor een groep van 35 mensen die allemaal uit de buurt komen. Normaal gesproken bezorgen we bijna nooit, maar door de coronamaatregelen bezorgen we de maaltijden nu ook aan huis.”

(De tekst gaat onder de foto verder) 

afbeelding

“Voordat alle maatregelen er waren, aten we met de hele groep tegelijkertijd. We hebben een zaal tot onze beschikking die daarvoor wordt gebruikt. Dan zitten we als familie en vrijwilligers samen met de mensen te eten. Sommige mensen vertellen dat ze het gesprek misschien nog wel fijner dan het eten. Ik vind het ook mooi om tijdens de maaltijden een echt gesprek te voeren. Tegenwoordig zijn gesprekken vaak vlugge WhatsAppberichtjes, terwijl die persoonlijke aandacht juist heel belangrijk is. Door een luisterend oor te zijn voor deze mensen, probeer ik de liefde van Jezus te laten zien. Ik wil niet evangeliseren door te vertellen dat iedereen christen moeten worden. Door met hen in gesprek te gaan, laat ik zien dat ik er voor ze ben en dat vind ik veel mooier om te doen.”

(De tekst gaat onder de foto verder) 

afbeelding

“Mijn vader kan goed koken en zorgt op maandag voor echte Hollandse kost en donderdags voor een buitenlands gerecht. De reacties zijn altijd erg positief en dat geeft energie om door te gaan. Door het coronavirus is er een gezin bijgekomen waarvoor we nu ook koken. Zij zitten door ontslag in een lastige periode, waardoor ze een gratis maaltijd erg op prijs stellen. Als ik dan zo’n gezin blij kan maken met een klein gebaar - in de vorm van een maaltijd - dan maakt dat me erg blij.”

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Door de maatregelen van de overheid moesten we ons aanpassen. Zo werken we nu maar met een klein groepje om de gerechten klaar te maken en eten we niet meer tegelijkertijd. We zorgen ervoor dat de maaltijden worden bezorgd bij de mensen thuis. Stoppen was geen optie, omdat veel mensen er toch op rekenen. Ik denk dat het juist in deze tijd belangrijk is om naar elkaar om te zien en door te gaan met dit soort initiatieven. Voor mijzelf is het ook een lastige periode, omdat ik door mijn Astma niet naar buiten mag van de dokter. Het is natuurlijk heel vervelend om een lange tijd niet naar buiten te mogen, maar dat betekent niet dat ik niks kan doen voor anderen. Als we elkaar op welke manier dan ook helpen, dan komen we er met z’n allen doorheen.”

Jurjen ten Brinke gaf tijdens de BEAM Kerkdienst drie tips als je voorlopig thuis zit door het coronavirus. Lees zijn tips hier!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡