Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jocelynn: “Ik hoop mensen te bemoedigen, zoals muziek mij heeft bemoedigd”

13 februari 2020 · Leestijd 4 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, Sela en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: de 23-jarige Jocelynn.

“Begin 2018 merkte ik dat het niet zo goed met me ging. Het jaarlijkse dipje bleek toch langer te duren. Ik viel af, kon niet meer genieten en de momenten die mij altijd energie gaven, deden dat niet meer. In juni heb ik besloten om een intake te doen bij een geestelijke gezondheidszorg instelling. Ik ben daar voor 10 weken opgenomen en in die periode ben ik begonnen met liedjes schrijven die mijn gevoel konden verwoorden.”

“Door een tip van een vriendin ben ik nummers van Matthijn Buwalda gaan luisteren. Daarin vond ik een soort van troost, maar vooral herkenning. Ik besefte dat ik niet de enige was die zich zo voelde en dat gaf mij kracht om door te gaan. Het gevoel dat zijn nummers voor mij persoonlijk waren geschreven, wilde ik ook laten ervaren met mijn muziek. Ik hoop dat mensen de boodschap zien dat het leven niet perfect is, maar dat je dat juist ook om kan zetten in iets waar je wat aan hebt.”

afbeelding

“In de periode dat ik werd opgenomen was er iemand die in mij wilde investeren in de vorm van de financiën voor het opnemen van een CD, maar dat kon een aantal maanden later toch niet doorgaan. In tussentijd waren Dennis, met wie ik samen mijn nummers maak, en ik al begonnen met het schrijven van liedjes en was het proces van de cd-opnames al van start gegaan. Ik ging op tour met de liedjes die ik al had geschreven. Hierdoor heb ik, samen met een crowdfundactie, genoeg geld bij elkaar verzameld om uiteindelijk toch een cd op te nemen. Die hoop ik samen met Dennis rond eind mei uit te brengen.”

Ik zie de creativiteit en het talent terug dat ik van God heb mogen ontvangen

“Alles wat ik voel, zie of denk, schrijf ik op, zodat het uit mijn hoofd verdwijnt. Als ik het opschrijf, komt er meestal een veel groter verhaal uit: zo is het ook met mijn liedjes. Ik verlang er dan bijvoorbeeld naar om geborgenheid te ontvangen en zo kwam er een liedje over bij God op schoot kruipen, zoals je bij je opa of oma doet. Veel nummers gaan over hoe het is om een depressie te hebben en wat je aan de mensen om je heen hebt. Ze zijn vaak kwetsbaar en bevatten levenslessen. Tijdens mijn tour heb ik dit verhaal verteld en dat kwam bij sommige mensen echt binnen. Ze wisten niet dat mijn verhaal zo erg was. Mensen die heel dichtbij mij stonden barsten in tranen uit, omdat ze nooit in de gaten hadden gehad dat het er zo heftig aan toe ging in mijn hoofd en in mijn leven. Er waren ook mensen die bij mij kwamen en zeiden dat ik precies had verwoord hoe zij zich voelden. Dan zie ik wel de creativiteit en het talent dat ik van God heb mogen ontvangen, want zo zie ik het ook echt.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Mijn droom is altijd geweest om zangeres te worden, een optreden te geven en een cd te maken. Dat is werkelijkheid geworden en nu voel ik de drang om mensen te bemoedigen zoals muziek mij ook heel erg heeft bemoedigd. Ik probeer dit te doen door sociale media, verhalen te vertellen en stukjes te schrijven, maar ook door bijvoorbeeld op bruiloften te spelen. Op mijn nieuwe album komt ook het nummer Aan mijn kleine ik. Dit nummer gaat over wat woorden met mij gedaan hebben, waardoor ik juist alleen maar sterker ben geworden. Een nummer dat prachtig past bij Speak Life, het thema van de EO-Jongerendag!”

Willie D. Wallace is het muziekproject van Willem. Hij maakt ook christelijke muziek waarin alles voorbijkomt; van hiphop naar soul en van country tot blues. Zijn verhaal lees je hier.

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡