Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joanne (19): “Ik zoek vrienden met wie ik na een online kerkdienst kan napraten”

6 januari 2021 · Leestijd 3 min

Joanne (19) is voor haar stage verhuist van Groningen naar Hoofddorp. Hier heeft ze leuke vrienden gemaakt, maar ze mist iemand met wie ze over geloof kan praten. Door haar christelijke vrienden in Groningen heeft ze ontdekt hoe waardevol vriendschappen zijn waarin je over God kunt praten. Daarom schakelt Joanne Vrome Vrienden in, hopend op het vinden van mensen met wie ze haar verschillende interesses kan delen.

“Ik kwam in Hoofddorp wonen in de tijd dat corona er al was. Hierdoor was het lastig om christelijke mensen te ontmoeten. De kerken zijn natuurlijk dicht en op straat op iemand afstappen lijkt me ook zo’n gedoe. Daarom hoop ik door Vrome Vrienden christelijke mensen in deze omgeving te ontmoeten met wie ik kan praten en dezelfde interesses deel.”

God als Vader, Vriend en Steun

“God is voor mij een Vader en Vriend. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, waardoor ik God ook heb gezien als een Steun. Toen ik namelijk vijf jaar oud was overleed mijn moeder. Ik ben daarna in een samengesteld gezin terecht gekomen, wat ik heel lastig vond. Dat vind ik eigenlijk nog steeds, want we snappen elkaar niet goed. Zonder God zou ik me denk ik heel leeg voelen, omdat mijn leven met Hem zo belangrijk is."

Ik hoop op een goede vriendschap: dat we elkaar kunnen helpen wanneer het even moeilijk is, maar ook dat het onwijs gezellig mag zijn!

"Toch merk ik nu de kerken dicht zijn dat ik de diensten ingewikkelder vind. Er is geen tijd om samen te komen na de dienst voor kringgebed of een praatje. Ik zou graag iemand ontmoeten met wie ik een dienst kan kijken en kan napraten. Iemand die het begrijpt en leuk vindt als ik vertel dat God me weer eens een knipoogje gaf. Het lijkt me tof om elkaar te bemoedigen en van elkaar te kunnen leren."

Gedeelde interesses

“Er zijn heel veel dingen die ik leuk vind om te doen: fotografie, muziek en dansen zijn een aantal voorbeelden. Het lijkt me leuk om iemand (of meerdere mensen) te ontmoeten met wie ik die dingen kan doen. Ik hoop op een goede vriendschap: dat we elkaar kunnen helpen wanneer het even moeilijk is, maar ook dat het onwijs gezellig mag zijn!”

Ben jij net als Joanne op zoek naar christelijke vrienden? Meld je hier dan aan voor Vrome Vrienden! Wie weet nemen wij dan contact met je op en kun je net zo'n oproepje doen als Joanne.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡