Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jesse bad voor een relatie en ontmoette Mirjam een paar dagen later: "Ik dacht: ‘God, wat bent u aan het doen?'"

18 augustus 2022 · Leestijd 5 min

Het lijkt net een wonder uit de Bijbel: bidden voor een relatie en een paar dagen later de liefde van je leven tegen het lijf lopen. Volgens Jesse en Mirjam zijn wonderen de wereld nog niet uit! Nadat Jesse (18) tijdens een kampvuuravond heeft gebeden, ontmoette hij Mirjam (17) en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Mirjam: "Alles is precies zo verlopen als het moest gaan en dat maakt het heel bijzonder."

Voordat Mirjam en Jesse in elkaars leven kwamen, waren ze op zoek naar een relatie. Jesse: "Eigenlijk was ik er eerst even klaar mee. Ik kwam net uit een andere relatie en dacht: ‘Laat maar zitten.’ Maar door die relatie ontwikkelde ik mezelf en merkte ik dat ik op zoek was naar iets dat meer inhield dan alleen gezelligheid." Mirjam: "Voordat ik Jesse leerde kennen, zat ik in de knoop met mezelf en was ik op zoek naar liefde. Toen wij elkaar ontmoetten, voelde ik gelijk dat het goed zat."

Gebeden verhoord

Na een kampvuuravond zijn Jesse’s gebeden (letterlijk) verhoord. "Ik had een jongerenweekend van de kerk in de Ardennen," vertelt Jesse. "Een spreker kwam vertellen over relaties en daarna mochten we voor iets bidden dat we moeilijk vonden. Voor mij was dat het vinden van iemand die op hetzelfde geloofsniveau zit als ik. De spreker en ik raakten in gesprek en hebben we samen gebeden of een meisje op mijn pad mocht komen."

"Daarna voelde ik een soort van opluchting. Ik wist dat ik me er niet meer druk om hoefde te maken, het zou allemaal goed komen." Mirjam: "En een paar dagen later ontmoetten we elkaar! We hadden een award-avond van onze school en waren beiden genomineerd voor dezelfde prijs, daar zagen we elkaar voor het eerst. De volgende dag kwamen we in contact via Instagram en het klikte gelijk."

Afschrikken

Pas toen Mirjam en Jesse officieel een relatie kregen, vertelde Jesse over zijn gebed. Jesse: "In het begin dacht ik er niet bij na, we waren gewoon aan het kletsen en vonden elkaar er leuk. Op een gegeven moment bedacht ik me dat ik letterlijk een paar dagen geleden heb gebeden om iemand te ontmoeten en ik nu al iemand heb gevonden. Ik dacht: ‘God, wat bent u aan het doen?’ Meestal duurt zo’n ontmoeting een paar jaar nadat je ervoor hebt gebeden, niet een paar dagen!"

"Maar ik wilde ook niet gelijk geloven dat dit het was," gaat Jesse verder. "Misschien was Mirjam niet de ware terwijl ik daar helemaal vanuit was gegaan. Ik heb het rustig aangekeken en expres niks gezegd, zodat ik Mirjam niet zou afschrikken. Maar alles voelde zo goed en liep geleidelijk, dat moest wel goed zitten, dus ik heb het haar verteld." Mirjam: "Ik vond het heel bijzonder om te horen. Wij zijn het levende bewijs dat God je echt kan geven wat je op dat moment nodig hebt. Toen wij een relatie kregen, wist ik dat het goed zat. Alles wat ik zocht, had ik gevonden."

Een zichtbaar wonder

Het bewust meemaken dat je gebed wordt verhoord, voelt als een wonder voor Jesse en Mirjam. "We hoefden er niet veel voor te doen, omdat alles zo vanzelf liep tussen ons,’" vertelt Mirjam verder. "Omdat ik zo’n zichtbaar wonder van God heb gekregen, is mijn geloof sterker geworden. Het is cool dat je nu altijd iets hebt om aan vast te houden. Als ik denk: ‘Waar is God nu?’ denk ik aan de super goede relatie die ik met Jesse heb. En dat heb ik niet zelf gedaan, maar dat heeft Hij gedaan."

Jesse: "Een dag na onze eerste date zijn we samen naar een gebedsavond geweest en later hebben we een cursus gevolgd in mijn kerk. Daardoor zijn we in het geloof al heel snel dicht naar elkaar toegegroeid. Wij vinden het leuk om samen dingen te doen in het geloof en hopen dit straks na corona weer meer te kunnen gaan doen."

Ga niet wanhopig op zoek, maar sta overal voor open

Heeft dit verhaal je gemotiveerd om ook te bidden voor een relatie, maar weet je niet hoe? Jesse en Mirjam willen je wat meegeven. Jesse: "Ga niet wanhopig op zoek, maar sta open voor alles. Ik dacht dat ik het zelf kon vinden, terwijl ik eigenlijk niet wist wat ik nodig had en wilde." Mirjam: "Precies. Durf net als Jesse te bidden. God geeft het soms snel - zoals bij ons - en soms later. God weet wat je nodig hebt."

Waar Jesse en Mirjam samen heel gelukkig zijn, zijn er ook singles die niets anders zouden willen. Lees hier het verhaal van Ivy (25) die nog nooit een relatie heeft gehad en dat helemaal prima vindt.

Ben je 25 jaar of jonger en single, gescheiden, getrouwd, weer vrijgezel, aan het daten, hoteldebotel of nog nooit verliefd geweest? Het maakt niet uit, jouw liefdesverhaal telt! In de rubriek Lovestories schrijven we deze op, maar er is altijd ruimte voor meer. We zouden jouw story dolgraag bij BEAM willen delen.

Deel je verhaal via een mail naar beamredactie@eo.nl of DM naar @eobeam op Instagram!

Geschreven door

Nienke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡