Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jayden (20) gaat viraal met het remixen van christelijke kinderliedjes: ‘Sommigen vinden het oneerbiedig’

16 april 2024 · Leestijd 3 min

Christelijke kinderliedjes in een nieuw jasje steken? Jayden (20) weet er alles van. Als jij op TikTok zit, heb je deze filmpjes zeker voorbij zien komen. Jayden gaat viraal met zijn remixen van de christelijke kinderliedjes ‘Is je deur nog op slot’ en ‘Jona Jona ga naar Ninevé’. Zijn filmpjes hebben inmiddels al meer dan een 300K views!

Kinderliedjes in een nieuw jasje

“Het project kinderliedjes remixen begon allemaal als een grap. Vorig jaar heb ik de opleiding muzikant producer afgerond. Inmiddels werk ik al een jaar lang als producer, DJ en geef ik muziekles op scholen. Tijdens de jeugdavonden in mijn kerk hebben wij de gewoonte om op de tafels te bonken en als grap nieuwe versies van christelijke liedjes te maken. Totdat een vriend van mij op een avond zei: “Jay, waarom maak je niet gewoon echt een andere beat op een christelijk kinderliedje? Ik weet zeker dat jij dat goed kan.” Zo gezegd, zo gedaan. Ik sloot me voor paar uurtjes op in mijn kamer en ging aan de slag, niet wetende dat het lied een week later ontzettend viraal zou gaan.”

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Oneerbiedig naar God?

“Toen ik besloot om het op Tiktok te plaatsen, wist ik niet wat me overkwam. Binnen een paar uur had ik honderden reacties en duizenden views. ‘Dit is de mix die we nodig hadden’ en ‘wat is christelijke muziek toch leuk’ waren de comments die ik las. Ik werd overladen met appjes en was blij dat mensen het leuk vonden. Muziek is voor mij een passie, dus als mensen de boodschap begrijpen dan is mijn missie geslaagd. Maar naast alle leuke reacties, las ik ook berichten zoals: ‘Dit is oneerbiedig naar God’ en ‘christelijke liedjes zijn heilig.’ Ondanks dat ik ervan overtuigd ben dat ik ook met deze muziekgenre (afro) over God kan vertellen, is het jammer om zulke comments te lezen. Ik probeer me daarom te focussen op alle positieve berichten.”

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer liedjes remixen

“Meerdere keren op een dag krijg ik de vraag: ga je meer kinderliedjes in een nieuw jasje steken? Het antwoord daarop is: ja! Als ik zie hoe mensen erop reageren, geeft het mij alleen maar een boost om ermee door te gaan. Daarnaast vind ik de boodschap van de liedjes vandaag nog steeds relevant en belangrijk om met mensen te delen. Dus de komende tijd ga ik zeker meer video’s posten waarin ik liedjes remix.”

Laurens maakt zijn eerste christelijke track na de EO-Jongerendag

Lees ook over:

Laurens maakt zijn eerste christelijke track na de EO-Jongerendag

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡