Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jay-Way over zijn nieuwe nummer: 'Ik bleef wegrennen voor God'

25 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Tien jaar geleden stond hij al op het podium van de EO-Jongerendag. BEAM werd gelanceerd en Jay-Way stond aan het begin van zijn carrière. Nu, tien jaar later, is de cirkel weer rond: Jay-Way stond afgelopen juni wéér op het podium, dit keer in Rotterdam Ahoy. "Deze Jongerendag voelde als een viering voor alle andere shows van de afgelopen tien jaar."

Hoe kijk jij terug op de EO-Jongerendag?

"Het voelde als een viering om te zien wat God allemaal met je kan doen. De afgelopen jaren heb ik in veel dorpen opgetreden. Bij sommige shows bestond het publiek uit honderden, anderen waren voor nog geen twintig man. In Ahoy stonden we met vijftienduizend enthousiastelingen voor Jezus: het voelde als een enorme reünie. Op een gegeven moment stond ik op bepaalde plekken van het podium en kon ik overal bekende gezichten zien. Ik was verbaasd en dacht: ‘Wow, jij bent speciaal naar Rotterdam gekomen om samen met zoveel anderen een geweldige dag te belven.' Dat was crazy, het voelde als een enorme reünie."

NATHANREINDS-EOJongerendag2023-HR-158

Wat was voor jou een hoogtepunt in de afgelopen tijd?

"Ik ben op record-tempo tracks aan het bedenken, opnemen en uitbrengen. 'Only One I Think About' is al mijn zesde nummer in 2023. Ik zit in een hele leuke flow en wil niet in een situatie komen dat ik mezelf aan het opsparen ben. Mensen moeten bereikt worden, dus waarom zou ik het voor mezelf houden? Ik ben nu druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuw album, die komt in januari uit. Daarna ga ik ook weer op tour die ik net heb aangekondigd, dus ik kan echt niet wachten!"

Waar gaat je nieuwe nummer over?

"Mijn nieuwe nummer gaat over liefde zoeken en het niet kunnen vinden, maar dat de liefde jou vindt. Het kan zo zijn dat het voelt alsof je niet goed genoeg bent voor Gods liefde, maar ik heb ervaren dat je niet altijd weg kan blijven rennen. Je mag je gewoon overgeven aan de liefde van God. Wij als gelovigen kennen dit verhaal heel goed: wij hebben God niet gevonden, Hij heeft ons gevonden."

"Vroeger zocht ik mijn geluk in de verkeerde dingen. Ik rende alle kanten op en probeerde voldoening te halen uit relaties en andere, makkelijke behoeftes. Maar telkens weer voelde ik een soort innerlijke wake-up call die zei dat dat niets oplost. Ik besefte dat ik maar weg bleef rennen voor datgene wat je wél die voldoening kan geven: God."

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op wat voor manier geef jij jezelf over aan God?

"Vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om élke ochtend mijn dag met God te beginnen. Niet met mijn telefoon, niet met de planning die die dag gaande is. Gewoon mijn dag in rust beginnen met God. Zo zorg ik ook dat God geen bijzaak of klusje is, want Hij staat aan het begin van mijn dag. Op deze manier kan ik laagdrempelig samen met Hem beginnen: het zet de toon voor de dag en ik besef dat mijn leven niet van mij alleen is. Het haalt het gevoel van 'anders is God niet blij met me' weg, het zorgt juist dat ik de rest van mijn dag in dankbaarheid kan leven!"

Jasmina (20) is half Nederlands, half Marokkaans en christelijk: 'online krijg ik veel haat'

Lees ook over:

Jasmina (20) is half Nederlands, half Marokkaans en christelijk: 'online krijg ik veel haat'

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡