Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jay-Way

6 februari 2016 · Leestijd 2 min

Jay-Way is een vreemde eend in de hiphop-wereld. Zijn raps gaan namelijk niet over seks, drugs en rock & roll, maar hij verspreidt een positieve boodschap. De christelijke rapper Jay-Way uit Amsterdam heeft net zijn eerste EP 'Jaynalysis' uitgebracht.

Wie bij de lancering van BEAM op de EO-Jongerendag 2013 was, heeft hem al wel eens horen rappen. Jay-Way begon zijn carriere in de gospelwereld, maar maakte al snel naam in de ‘mainstream’ muziekwereld. In 2011 werd hij onderdeel van Lif3 Sentence3, een groep Amerikaanse artiesten, waarmee hij de EP ‘The Invasion’ uitbracht.

Jay-Way kwam via een rap van een klasgenoot in contact met het Evangelie en kwam op 14-jarige leeftijd tot geloof. Met zijn eerlijke, poëtische en recht-toe-recht-aan songteksten en unieke sound weet Jay-Way een breed publiek aan te spreken. In november vorig jaar bracht hij zijn eerste solo EP ‘Jaynalysis’ uit, net als met de videoclip van zijn tweede track ‘Patrick Blows’. Vorig jaar won Jay-Way de award ‘Beste Rapper’ bij de Glint Awards. We gaan ongetwijfeld nog meer van deze Amsterdammer – met super vet kapsel – horen.

Joram luncht met Jay-Way

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡