Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Janneke (20) had een extreme onderbeet: "De dag voor de operatie hield ik een kin-derfeestje"

31 januari 2019 · Leestijd 2 min

Op 28 februari 2017 kreeg Janneke (20) een kaakoperatie. Tien dagen later schreef ze deze column voor EVA, waar zij nu haar redactiestage loopt. Ze vertelt over wat de mening van andere mensen met haar deed en hoe ze er achteraf van leerde!

Grapjes over de onderbeet

"Je kunt er leuke puns over maken. Zo heb ik de dag voor de operatie een kin-derfeestje gehouden en zat ik die avond in de McDonalds met mijn gezin a.k.a. ‘my kin’. Soms waren de grapjes minder leuk… Gelukkig heb ik bijna nooit gehad dat iemand zei dat ik een ‘centenbak’ had. Want ja, zelfspot voelt toch echt heel wat beter aan dan wanneer een ander grapjes over je kin maakt. Alhoewel dat ook weer aan de persoon en de aard van de grapjes ligt. Dit is het verhaal over mij en mijn onderbeet."

‘Kijk die eens’

"Een paar jaar geleden was ik op vakantie in Frankrijk. Ik had net lekker gezwommen en mijn haar zat in een gladde, makkelijke staart. Ik klom het bad uit en wilde mijn handdoek pakken. “Kijk die eens.” Ik draaide me om. Een 10-jarig jongetje keek me spottend aan en wees naar me, terwijl hij zijn vriend erbij riep. Ik liep zo gauw mogelijk weg, terwijl ik vanbinnen kookte van woede. Bij de caravan vertelde ik het tegen mijn moeder en barstte in snikken uit. Waarom had ik geen normaal gezicht?"

Lees de rest van Janneke's verhaal bij onze collega's van de Eva

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡