Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik dacht dat K-pop me gelukkig maakte, maar het tegenovergestelde was waar"

9 januari 2020 · Leestijd 4 min

Het wordt steeds populairder: Koreaanse popmuziek, ook wel K-pop genoemd. Strakke videoclips, veel focus op dans, alles ziet er perfect uit. Isa* (14) was groot fan, maar kwam erachter dat K-pop niet zo perfect was als het lijkt. God sprak letterlijk tegen haar en liet Isa inzien dat deze muziek haar van God afhield. “Ik had het gevoel dat K-pop me gelukkig maakte, maar het tegenovergestelde was waar.”

"“Mijn moeder vond het altijd al verschrikkelijk. Ik begon K-pop steeds leuker te vinden, maar zij moest er niks van hebben. De poster van BTS, mijn favoriete band, mocht ik niet op mijn kamer hangen en mijn moeder werd helemaal gek van de K-pop liedjes die ik dagelijks luisterde. Natuurlijk nam ik dit niet serieus en wilde ik er zeker niks aan veranderen. Ik was fan, er is toch niks mis met het hebben van een muzieksmaak?"

Unstoppable

"Totdat God mij stilzette. Ik liep op school, de trap op, en hoorde ineens mijn naam. “Isa!” Ik keek om me heen, welke klasgenoot riep me? Er was niemand. Ik was verbaasd, maar liep gewoon door. De tijd hierna gebeurde dit steeds vaker en ik raakte er verward van. Waar kwam die stem vandaan? Gek genoeg maakte het me niet bang, het liet me vooral nadenken.

Het was een zondagmiddag en ik zat te scrollen op YouTube. Het liedje ‘Unstoppable’ van Koryn Hawthorne kwam voorbij dus ik klikte het aan. Ik luisterde het en ineens werd alles duidelijk. Nog steeds weet ik niet wat er precies voor zorgde dat ik deze gedachte kreeg, maar ineens besefte ik dat ik al die tijd K-pop voor God had gezet. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen en raakte in paniek. Ik begon te trillen en te zweten en ik voelde heel veel stress. Samen met mijn zus heb ik naar christelijke liedjes geluisterd, dit maakte mij weer rustig."

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Die avond vertelde ik alles aan mijn moeder. “Mam, ik hoor soms een stem die mijn naam roept.” Mijn moeder was er gelijk heel zeker van: “Dat is God!” Het bleek dat ze al die tijd al had gebeden dat ik een wonder mocht ontvangen van God. Die link had ik zelf nog niet gelegd en ik wist meteen dat ze gelijk had. Elke keer dat ik deze stem hoorde, dacht ik aan mijn favoriete K-pop band BTS. God wilde zo tegen mij zeggen dat deze muziek mij bij Hem weghield. Ik was zó bezig met K-pop, dat ik God uit het oog verloor."

Verslaving

"De volgende dag verwijderde ik alle K-pop muziek die ik op mijn telefoon had. Het was zo’n opluchting! Eerst had ik het gevoel dat K-pop me gelukkig maakte, maar het tegenovergestelde was waar. Het was als een verslaving, ik had constant de drang om filmpjes te kijken en updates te lezen. Dit hield me steeds verder bij God vandaan.

Nog steeds vind ik het lastig om geen K-pop meer te luisteren of naar K-pop filmpjes te kijken. Ik merk dat de duivel mij bij God vandaan probeert te houden en dat hij me probeert te verleiden om toch die muziek meer aandacht te geven dan God. Nu luister ik vaak naar christelijke muziek, dit heeft vaak een tekst die zoveel mooier is dan popliedjes. K-pop is vaak oppervlakkig, maar christelijke muziek heeft een veel diepere betekenis. Mijn band met God is versterkt door deze muziek, en dat kon ik van K-pop niet zeggen."

Brengt deze muziek je dichter bij God of haalt het je juist van Hem vandaan?

"Ik wil hiermee absoluut niet zeggen dat iedereen moet stoppen met naar K-pop luisteren. Het is wel belangrijk om kritisch te blijven op de muziek waar je naar luistert en hoeveel tijd je hierin investeert. Brengt deze muziek je dichter bij God of haalt het je juist van Hem vandaan? Je wordt makkelijk ergens ingesleurd, maar eruit komen is veel lastiger. De duivel probeert mij van God weg te halen. In mijn geval probeerde hij dat via K-pop, maar dit kan per persoon verschillen. Laat muziek je niet van God weghouden!"

* Isa is niet de echte naam van het meisje in het artikel. Haar echte naam is bij de redactie bekend. 

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡