Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Isa: “Ik krijg altijd kippenvel als ik bij de EO-Jongerendag ben”

31 mei 2019 · Leestijd 2 min

Vorige week zaterdag bezochten Isa en Amke de EO-Jongerendag.

Vlak naast de ingang voor het winkelcentrum zitten ze samen op het grasveld een puntzak friet te eten. Zussen Isa en Amke kletsen rustig met elkaar over de vraag die ik ze stel: “Wat heeft jullie bij God gebracht?”

Amke: “We zijn ermee opgevoed. We zijn wel van kerk gewisseld, maar hebben altijd het geloof vanuit huis mee gekregen. Ik zit nu ook op de Evangelische Hogeschool, daar leer ik steeds meer over God en het geloof.”

Isa: “De kerk waar we nu zitten spreekt ons veel meer aan. De sfeer is heel anders en de muziek past meer bij ons. Ik zie God bijvoorbeeld heel erg als we met de jeugd een avond hebben. Het is vet om te zien hoe we met een groep bezig kunnen zijn met het geloof, en van elkaar leren. Door er alleen al over te praten leer ik God steeds beter kennen.”

Amke: “Ik merk dat nu ik op de Evangelische Hogeschool zit, ik meer met mijn geloof bezig ben en dat het ook makkelijker wordt om God echt als Vader te zien. Het afgelopen jaar heb ik een moeilijke periode gehad. Het geloof en gebed heeft mij daarin heel erg geholpen. Het hielp ook om met het geloof bezig te blijven en op die manier meer van God te leren.

We zijn nu voor de vierde keer op de EO-Jongerendag. Iedere keer krijg ik weer kippenvel als ik hier loop. Het is supergaaf om met zoveel jongeren op een evenement te lopen waar we allemaal God aanbidden.”

Isa: “Ik vind het mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn die samen God aanbidden. De sfeer die hier hangt is altijd goed. Ieder jaar weer is het een mooie dag, waar ik God goed in terug zie!”

Wil je nagenieten van de EOJD? KLIK HIER om het terug te kijken.

Beeld: Lizzy Baas

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡