Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Isa (18): “Als je niet in God gelooft ga je naar de hel”

3 september 2020 · Leestijd 2 min

Bestaat er een hel? En ga je daar naartoe als je niet gelooft? Isa (18) denkt van wel. In de Denkstof-video over dit onderwerp vertelt hij hoe hij hier tegenaan kijkt.

Ga je naar de hel als je niet gelooft?

“Ik denk dat je naar de hel gaat als je niet gelooft. Dat klinkt best heftig natuurlijk. Maar in de bijbel staat dat heel duidelijk geschreven: als je niet gelovig bent, ga je naar een minder fijne plek. In dit geval dus de hel.”

Hoe ziet de hel er volgen jou uit?

“Ik heb geen idee hoe de hel eruitziet, maar ik denk wel dat het een hele nare plek is. Zo erg dat je je gewoon niet kunt voorstellen hoe naar het zal zijn. Dat ik vrienden heb die niet geloven is best lastig. Natuurlijk zou ik dat graag anders zien. Ik ga niet als een evangelist over straat, maar probeer wel in mijn daden en uitstraling te laten zien dat ik christelijk ben. Zo kan ik hopelijk mijn vrienden ook overtuigen.”

Ben je veel met de hel bezig?

“De hel speelt niet een hele grote rol in mijn dagelijks leven. Maar het is wel een motivatie om te evangeliseren. Omdat ik weet dat ik mensen om mij heen iets beters kan bieden. Of je voor altijd in de hel komt weet ik niet zeker. Ik denk dat God in zijn beslissingen best wel standvastig is. Ik zou daarom denken dat de hel een plek is waar je permanent terecht komt.”

Kijk hier de hele aflevering over de hel terug

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡