Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Irritante uitspraken van mensen die je ‘jong’ vinden

5 februari 2019 · Leestijd 2 min

Als jongste kind van het gezin en met het uiterlijk van een 12-jarig meisje (ik ben al twee keer zo oud, hallo!), weet ik als geen ander hoe het is als mensen je ‘jong’ vinden. Deze uitspraken zijn vaak ontzettend goed bedoeld, superherkenbaar en – sorry – soms bést irritant.

1. “Ach, jij komt er nog wel”

Had iemand gezegd dat dat niet zo was dan? En wie zegt dat ik er niet al bén?!

2. “Je hebt nog zoveel jaren voor je, geniet er nou van”

Vaak wordt deze gebruikt als je even geen zin hebt om te stappen, maar de bank, Netflix en deken verkiest boven de kroeg.

3. “Goed gedaan!”

Dit klinkt misschien raar, maar op bepaalde momenten kan dit juist nogal denigrerend overkomen. Het is dan net alsof mensen voor je klappen omdat je eindelijk zelf je veters kan strikken.

4. “Ga reizen, nu ben je nog jong!”

Newsflash: niet iedereen ziet het zitten om de halve wereldbol over te wandelen met een enorme rugzak. Je leven is niet voorbij wanneer je werkt of naar school gaat en reizen kan altijd nog (als je bijvoorbeeld meer geld hebt dan alleen je studiebeurs).

5. “Je krijgt spijt als je nu niet alles uit het leven haalt”

En met ‘alles’ wordt dan vaak bedoeld dat je genoeg moet feesten, geen seconde moet luieren en je beste “insta-leven” moet leiden. Vind je dat leuk? Top! Maar je krijgt heus geen spijt als je dat nu al niks aan vindt. Als je geniet van taarten bakken, lezen of sporten is dat ook goed!

6. “Ik doe het wel even”

Again: supergoed bedoeld natuurlijk. Maar ook jonge mensen kunnen best koken, een belangrijke taak uitvoeren of een mening hebben.

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡