Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De meest irritante dingen die ouders zeggen als je verliefd bent

20 maart 2020 · Leestijd 4 min

Het is een vaak voorkomende situatie. Je bent net aan het daten of hebt sinds kort een relatie. De band tussen jullie twee is misschien nog best pril en ongemakkelijk. Je zit niet te wachten op ongemakkelijke en gênante vragen van je ouders maar toch ze zijn er. Vanaf het moment dat je ouders ook maar denken te weten dat jij iemand leuk vindt, worden er rare en irritante vragen naar je hoofd geslingerd. Wij vroegen aan jullie welke vragen en opmerkingen jullie vaak te horen krijgen en hoe jullie hierop reageren.

Joelle (16) haar ouders zijn vooral benieuwd of haar toekomstige vriend God al kent:

“Eerst maakten ze er altijd een beetje grapjes over. Op een gegeven moment had ik door dat ze serieus dingen willen weten en dan gaf ik ze minimale info. Want ja, mijn ouders hoeven echt niet alles te weten. Maar ik geef wel antwoord op vragen zoals: is hij christelijk en waar ken je hem van?”

De ouders van Merith (18) zijn erg nieuwsgierig maar kennen ook hun grenzen:

“Mijn ouders vragen er best vaak naar, er is sinds een tijdje namelijk een jongen die ik leuk vind. Ik ben dan wel eerlijk maar vind het soms ook lastig om alles te bespreken, zoals bijvoorbeeld mijn gevoelens voor iemand. Mijn ouders vragen dan 'Hoe zit het nou?' of 'Is er al iets tussen jullie?', 'Vindt hij jou ook leuk?' dat soort dingen. Dan word ik soms natuurlijk wel een beetje rood omdat dat eigenlijk privé is. En als ik dan zeg dat ik niet alles met ze wil bespreken, stoppen ze vaak wel met vragen stellen.”

Fenne (14) begrijpt dat haar ouders nieuwsgierig zijn het is tenslotte nieuw voor hen. Toch vertelt ze niet tot in de details over haar liefdesleven:

“Ik reageer er verschillend op, het ene moment een beetje boos/geïrriteerd omdat ik het vervelend vind dat ze zich met míjn leven bemoeien. Soms geef ik er gewoon antwoord op, en als ik er echt géén zin in heb negeer ik ze. Meestal reageer ik er een beetje geïrriteerd op. Maar ik probeer wel (ook omdat ik thuis de oudste ben, en alles nieuw is voor hun) te vertellen wat ik met mijn liefdesleven doe. Wel zonder details...”

Wanneer Lobke (17) haar ouders vragen of haar vriend gelovig is of niet, reageert ze met een mooi en sterk antwoord:

“Ik verwacht niet van hem dat hij zich gaat bekeren. En nee, ik heb niet voor de makkelijkste route gekozen. Maar denk eens aan Jezus, hij koos ook niet de makkelijkste route door voor ons aan het kruis te gaan. En van iedereen houden zoals Hij deed is ook niet altijd makkelijk geweest. Maar als je kijkt naar hoeveel je ervoor terugkrijgt ben ik heel blij dat ik niet de makkelijkste weg kies. Maar de weg van onvoorwaardelijke liefde.”

De ouders van Gerben (20) zijn heel direct, Gerben is er gelukkig neutraal onder en wimpelt het weg:

“Ik had nog niet zo lang een vriendin en toen ze een van de eerste keren bij me thuis was vroegen ze dus: ‘Wat vinden jullie zo leuk aan elkaar?’. Ik werd een beetje ongemakkelijk, ik dacht: ‘Wat moet ik hier nou op zeggen?’ Tegen mijn vriendin zeg ik natuurlijk wel wat ik leuk aan haar vind, maar dat hoef ik niet zo in de woonkamer met iedereen erbij te zeggen. Dus dan reageer ik gewoon van: “Ach doe normaal”.

Onze ouders zijn ook niet zo goed in WhatsApp, lees hier een artikel met de meest grappige opmerkingen van ouders via deze app. 

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡