Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Iris (19) gaat mee naar Taizé: “In Nederland leef ik op de automatische piloot”

28 januari 2020 · Leestijd 3 min

Back to basic, even weg uit alle hectiek en met andere christelijke jongeren van over de hele wereld het geloof vieren en verdiepen: Iris (19) gaat het allemaal doen! Wij vroegen haar waarom ze met BEAM naar Taizé wil. Iris: “Ik hoop dat de reis mij helpt om in Nederland minder sociale media te gebruiken en juist écht contact op te zoeken.”

Jij gaat mee naar Taizé! Waarom wil je dat graag?

“Ik roep al een tijdje dat ik naar het klooster wil. Dat verlangen is er al best wel lang. Het lijkt mij mooi om eens mee te maken hoe het is om onderdeel zijn van een hechte gemeenschap. Het lijkt mij fijn om eens helemaal weg te zijn uit het dagelijkse leven, zodat ik me volledig op God kan richten.”

Wat hoop je op reis mee te maken?

“In Nederland leef ik soms op de automatische piloot. Op die momenten schiet het geloof er ook bij in en denk ik: oei, dat is niet helemaal goed. In Taizé hoop ik weer terug te gaan naar de basis. Op reis word je indirect gedwongen om de hele dag over het geloof na te denken of ermee bezig te zijn, omdat je weinig andere dingen kunt doen. Het leven in Nederland doet er op dat moment niet toe. Ik wil erachter komen: wat doe ik? Wat wil ik? Wat is belangrijk voor mij? De antwoorden op die vragen wil ik vinden in Taizé. Ik hoop dat de reis mij helpt om in Nederland minder sociale media te gebruiken en juist écht contact op te zoeken.”

Waar kijk je naar uit?

“Ik heb zin in alles! Op school heb ik weleens een Taizé-viering op YouTube gezien en dat lijkt mij heel gaaf om in het echt mee te maken. Ik hoop dat ik een mooie tijd ga hebben en veel nieuwe, leuke mensen mag ontmoeten! Dit wordt de eerste keer dat ik zelf op reis ga, dus dat is wel spannend. Tegen anderen die nog twijfelen wil ik daarom zeggen: als je mee wilt, waag de sprong! Het wordt vast fantastisch!”

BEAM in Taizé!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Heb jij na het verhaal van Iris ook vet veel zin om met BEAM mee te gaan naar Taizé? HIER kun je je aanmelden! Wil je meer weten over de reis? Check dan deze pagina!

Lees ook: 5 redenen waarom jij naar Taizé moet!

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡