Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Irene (19) over BEAM: "Christenen reageren soms best veroordelend."

5 december 2019 · Leestijd 3 min

Een dag niet geBEAMd is een dag niet geleefd: Irene is BEAM’er sinds het allereerste uur. Wij vroegen haar wat ze leuk én minder leuk vindt aan BEAM!

Sinds wanneer ben je BEAM-supporter?

“Ik ben BEAM-supporter sinds de EO-Jongerendag van 2013. Het merk BEAM werd toen gelanceerd. Het was mijn allereerste EO-Jongerendag en een heel gave ervaring. Ik vond het bijzonder om mee te maken hoe iedereen op zijn eigen manier genoot van het programma. De een was stil, de ander danste, iedereen kon er zijn op zijn of haar eigen manier. Dat gevoel van vrijheid vond ik heel prettig. Ik ben die dag gelijk lid geworden. Met een vriendin ga ik nu al jaren naar christelijke evenementen, ik heb haar een beetje aangestoken, haha.”

Wat vind jij zo leuk aan BEAM?

“BEAM schrijft over alles en durft ook over elk onderwerp te schrijven. Dat vind ik heel tof. De persoonlijke columns vind ik bijvoorbeeld heel dapper geschreven. Christenen reageren soms best veroordelend en negatief als ze het ergens niet mee eens zijn. Ik vind dat de redactie op zulke momenten echt lef heeft: BEAM doet het gewoon.

Ik vind het mooi om artikelen te lezen van leeftijdsgenoten die zich kwetsbaar opstellen en hun verhaal delen. Daar heb ik bewondering voor. Ik kan me door die openheid met anderen identificeren of juist bedenken wat ik zou doen in een bepaalde situatie. Mijn geloof wordt er sterker van.”

Je hebt ook alle BEAM Magazines! Heb je een favo?

“Ik vind de edities BEAM the Light en Walk On Water heel gaaf. Die lees ik regelmatig opnieuw!”

Wat vind jij minder leuk aan BEAM?

“Dit vind ik een heel lastige vraag! Ik heb oprecht geen idee… Ik kan niets bedenken wat ik minder goed of leuk vind aan BEAM. Qua content heb ik het gevoel dat het nog steeds aansluit bij mijn leeftijd. Misschien dat dit verandert als ik ouder word, maar nu heb ik hier nog geen last van!”

Wat betekent BEAM voor jou?

“BEAM geeft vertrouwen op momenten dat ik het nodig heb. Als ik zie dat er zoveel misgaat in de wereld, dan twijfel ik over God en het leven. Op die momenten lees ik een artikel of krijg ik toevallig een appje binnen van BEAM. Daarna voel ik mij vaak weer beter en kom ik uit het dipje. Ik voel me sterker door BEAM, door alles wat jullie doen. Dus: ga zo door!”

Het nieuwe BEAM Magazine is uit! Vraag hier het gratis proefnummer aan!

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡