Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ingeborg schrijft kaartjes voor eenzame mensen: “Ik heb al bijna vijfduizend kaartjes verstuurd!”

26 november 2020 · Leestijd 3 min

Ingeborg weet zelf als geen ander hoe het voelt om eenzaam te zijn. Om anderen die dit ook voelen een hart onder de riem te steken, heeft ze een kaartjesactie opgezet. In het EO-programma ‘Nietalleen.nl’ vertelt ze hier meer over.

In het EO-programma ‘Nietalleen.nl’ gaat Bert van Leeuwen op zoek naar allemaal toffe initiatieven van mensen of organisaties in deze coronatijd. Er zijn veel mensen die het nu lastig hebben en bijvoorbeeld hulp nodig hebben. Ingeborg draagt haar steentje bij door eenzame mensen kaartjes te schrijven. In het programma leest ze een kaart voor die ze die middag gaat versturen: “Met deze kaart wil ik een glimlach op uw gezicht toveren, want u bent niet alleen.”

Ze begon de actie tijdens de eerste coronagolf. De gemeente waar ze woont, vroeg haar om vijftig kaartjes te sturen naar eenzame mensen.  “Dat beviel goed. De mensen reageerden heel vrolijk en als zij blij zijn, ben ik dat ook,” vertelt ze lachend in de uitzending.

Zelf actie ondernemen

Doordat ze er zoveel voldoening uithaalde, is ze ermee doorgegaan door haar eigen actie op te zetten. Ingeborg: “Ik verstuur kaartjes naar onder andere privéadressen of verzorgingstehuizen. Eigenlijk naar iedereen die er eentje nodig heeft. Op dit moment heb ik al bijna vijfduizend kaartjes verstuurd.”

Eigen eenzaamheid

Zelf heeft Ingeborg ook last van eenzaamheid. Door een hersenaandoening heeft ze bijvoorbeeld last van extreme hoofdpijn en heeft ze slecht zichtvermogen. Daardoor kon ze in het begin alleen maar thuiszitten. Ingeborg: “Al mijn toekomstdromen vielen in het water, toen ik hoorde dat ik ziek was. Ik voelde me eenzaam en leeg. Ik ben nu met iets bezig dat mij het gevoel geeft dat ik er weer toe doe!”

Ze had nooit verwacht dat ze mensen blij kon maken met kaartje. Ingeborg: “Het is zo bijzonder dat je door zoiets kleins als een kaartje zoveel kan betekenen voor iemand. Daar sta je niet bij stil, maar je kan echt een lichtpuntje zijn in deze hele moeilijke tijd.”

Wil je de hele aflevering van 'Nietalleen.nl' kijken? Check hem hier!

Herinner je je onze Code Grijs nog? We hebben tijdens die actie met zijn allen kaartjes geschreven voor ouderen die zich eenzaam voelen. Kijk hieronder hoe daarop werd gereageerd door een medewerker van het Ouderenfonds.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡