Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ilaisa (25) zingt op de EO-Jongerendag in de BEAM Worshipband: 'Vroeger was ik altijd onzeker over mijn zang'

22 mei 2023 · Leestijd 4 min

Misschien ken je haar nog van vorig jaar: toen deelde ze haar getuigenis en zong ze een zelfgeschreven lied op de EO-Jongerendag. Nu is ze de nieuwe zangeres van de BEAM Worshipband: Ilaisa Ghisaidoobe (25). Een echte pionier die haar dromen achternagaat. “Het gaat niet altijd om het zetten van grote stappen.”

Hoe ben je in de BEAM Worshipband terechtgekomen? 

“Vorig jaar was ik voor de allereerste keer op de EO-Jongerendag en werd ik gevraagd om mijn getuigenis te delen op het podium. Daarnaast mocht ik een zelfgeschreven lied zingen en op die manier mijn talent met mensen delen. Voorheen was ik altijd onzeker over mijn zang en twijfelde ik of ik goed genoeg was. Mijn moeder motiveerde mij dan door te zeggen dat ik meer in mijn mars heb dan ik denk. Op een gegeven moment zag ik in dat God mij een talent heeft gegeven, dat ik ook aan Hem terug mag geven; wat ik vanaf dat moment ben gaan doen. Ik vond het enorm spannend om mezelf open te stellen op het podium, maar die ene stap heeft er wél voor gezorgd dat ik gevraagd ben voor de BEAM Worshipband. Toen ik het bewuste telefoontje kreeg, kon ik het haast niet geloven. Ik was op school en probeerde daarom ingetogen te reageren. Maar vanbinnen bouwde ik een groot feest. Zelfs nu voelt het nog steeds als een droom.”

Kinderfoto Ilaisa zingen
Wat betekent worshipmuziek voor jou?

“Voor mij is het muziek waarin God wordt aanbeden zonder dat we daar wat voor terugkrijgen. Het is een muzieksoort die God belangeloos grootmaakt en Hem simpelweg bedankt voor wie Hij is. Ik vind ook dat worshipmuziek je laat stilstaan bij dat er meer is dan alleen hetgeen wat wij hier op aarde zien. Voor mij is het de intiemste vorm om dicht bij God te komen.”

Dit wil je weten over Ilaisa

  • Ze is echt een mensenmens. 
  • Ze houdt absolúút niet van koken. 
  • Ze is gek op relaxen en films kijken. 
Wat is je favoriete worshipsong?

“‘Why not me’ van Thasha Page-Lockhart is een lied dat mij ontzettend raakt, want ik herken mezelf in de tekst. In het lied vraagt de zangeres aan God waarom uitgerekend zíj bepaalde gebeurtenissen moet meemaken. Dit doe ik ook vaak, en velen met mij. Maar waarom draaien we de vraag niet om? Waarom zouden uitgerekend wij het níét moeten meemaken? Ik geloof dat God ons nooit iets zal geven, wat wij écht niet kunnen verdragen. Vaak betrap ik mezelf er achteraf op dat ik veel van de gebeurtenis of situatie heb geleerd. Het lied herinnert mij eraan dat God een goede Vader is, die het beste met iedereen voorheeft. Zelfs in je zwakste momenten vormt Hij je.”

Pionieren gaat niet altijd om het zetten van grote stappen
Wat betekent pionieren voor jou?

“De eerste stap zetten, ook al weet je niet hoe het zal uitpakken. Dat heb ik ook gedaan. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik gevraagd werd om op de EO-Jongerendag iets te delen. Hier moest ik heel goed over nadenken. Er speelden zich verschillende doemscenario’s in mijn hoofd af: vals zingen, stotteren, of enorme zweetvlekken hebben, die iedereen kan zien. Ik stond uiteindelijk met knikkende knieën op het podium, maar was tegelijkertijd ook klaar om er helemaal voor te gaan. Het was buiten mijn comfortzone en ik wist niet hoe het allemaal zou uitpakken. Maar door het tóch te doen, heeft het mij mooie dingen opgeleverd. Bijvoorbeeld dat ik mezelf vandaag lid van de BEAM Worshipband mag noemen. Ik weet nog goed dat ik een jaar geleden langs Ahoy reed en mijn vriend tegen mij zei: ‘Over een jaar sta jij hier.’ Het is dus echt een droom die uitkomt.”

Wat is jouw tip voor iemand die wil pionieren?

“Pionieren gaat niet altijd om het zetten van grote stappen. Met kleinere stappen kom je ook vooruit. Het kan heel eng zijn. Je zult vast een keer falen, maar zolang jij erin gelooft, weet ik zeker dat je jouw doel zult behalen. Soms doe ik het ook niet allemaal goed, maar ik vertrouw er dan op dat God mij de weg wijst.”

BEELD SETVEXY, WILLEM JAN DE BRUIN FOTOGRAFIE 

NIEUWS: Dit zijn de nieuwe leden van de BEAM Worshipband 🎸

Lees ook over:

NIEUWS: Dit zijn de nieuwe leden van de BEAM Worshipband 🎸

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡