Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zangeres Sarah van de BEAM Worshipband: “Al kan ik nooit meer een noot zingen: God houdt van mij”

4 mei 2021 · Leestijd 3 min

Sarah zong afgelopen zondag weer in de BEAM Worshipband! Sarah is fulltime zangeres met een passie voor God en muziek. Ze vertelt over haar passie voor aanbidding: “Als aanbiddingsleider breng je mensen in de tegenwoordigheid van God”

“Mijn moeder is christen en mijn vader moslim, maar ze hebben mij vrijgelaten om te geloven wat ik wil. Ik ging vroeger vaak met mijn moeder mee naar de kerk, dat was ook de plek waar ik vrienden had en ik me steeds meer thuis begon te voelen. In de kerk groeide ook mijn liefde voor muziek en zingen, ik deed mee in het de band van de kerk. Naast de muziek heb ik ook een opleiding voor maatschappelijk werk gedaan. Ik heb tijdens de opleiding een periode als maatschappelijk werker gewerkt in Amsterdam met vrouwen in de prostitutie. Al gedurende mijn studie mocht ik op steeds meer evenementen en plekken zingen en aanbidding leiden zoals Soul Survivor, opwekking of lokale kerkdiensten. Zo ben ik langzamerhand fulltime de worship ingerold. “

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Als zangeres ben ik voor mijn werk fulltime met aanbidding bezig. Maar aanbidding is iets wat je vanuit je relatie met God doet. Als aanbiddingsleider werk je samen met God, dat is te gek! Je brengt anderen in de tegenwoordigheid van God en dat doet iets met mensen. Ik weet nog dat ik dat op mijn twaalfde voor het eerst ervaarde. Ik luisterde op mijn kamer naar een CD van Michael W. Smith en werd geraakt door de muziek. Ik ervaarde zo’n grote liefde en kon alleen maar huilen. Nu achteraf weet ik dat het God was die mij raakte. Ik geloof dat aanbidding voortkomt uit een persoonlijke relatie met God. Ik wil dus ook dat mijn relatie met God belangrijker is dan al het werk wat ik ooit zal doen.”

afbeelding

“In je persoonlijke relatie met God kun je Zijn goedheid, liefde en trouw persoonlijk leren kennen. Ook als ik het even niet voel, kan ik mijzelf herinneren aan Zijn goedheid in mijn persoonlijke leven. Tijdens een van die ontmoetingen kreeg ik een beeld van een klein hulpeloos baby’tje die op de grond lag. God pakte die baby op en, hield hem in Zijn armen. Toen kwam het binnen: ik was die baby. Als baby kun je alleen maar ontvangen, dat wilde God mij duidelijk maken. Ik kon niks zeggen, maar God zei steeds “Ik houd van je”. Dat was een belangrijke ontmoeting met God. Ik weet dat Hij van mij houdt, al zou ik nooit meer een noot zingen. Aanbidding is dus een antwoord op de liefde van God voor ons. En zo voel ik dat nog steeds."

Ben je benieuwd naar het verhaal van andere BEAM Worshipbandleden? We interviewden Arend, de gitarist en bandleider in dit interview: “Het leven is soms ruk, dat mis ik in worshipnummers”

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡