Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik zie de Wereldjongerendagen als een supergroot festival”

19 juli 2016 · Leestijd 2 min

Met miljoenen jonge medegelovigen bij elkaar komen en samen groeien in geloof. Een soort Opwekking 2.0. Dat zijn de Wereldjongerendagen in het kort. Deze internationale bijeenkomst wordt om de drie jaar georganiseerd door de Rooms-katholieke Kerk en vindt dit jaar van 17 t/m 31 juli plaats in Krakau (Polen). BEAM sprak voorafgaand met Jakob (18) en Anouk (19).

Waarom ga je?
Anouk:

“Ik kom uit een rooms-katholiek gezin. Mijn broers en zussen zijn al wel een keer geweest en zij vertelden mooie verhalen over de Wereldjongerendagen. Toch denk ik dat je alleen de ervaring kan begrijpen als je het zelf meemaakt, daarom heb ik mij dit jaar ingeschreven!” Jakob: “Dat is wel een grappig verhaal. Ik ben door Bisdom Haarlem gevraagd om mee te gaan. Begin dit jaar heb ik namelijk een documentaire gemaakt over kloosterlingen. De monniken hebben die vervolgens gedeeld via hun Facebook. Een paar maanden later werd ik naar aanleiding daarvan plots gebeld of ik mee wilde naar Krakau, om – als niet-gelovige – objectief verslag te doen van de Wereldjongerendagen. Natuurlijk wilde ik dat!” Wat verwacht je?
Anouk:
“Ik kom tijdens mijn pabo-studie nauwelijks in contact met medegelovigen, daarom vind ik het fijn om in Krakau andere katholieke jongeren te ontmoeten en samen met hen te groeien in geloof. De eindmis – met al die miljoenen mensen - schijnt heel bijzonder te zijn, dus daar ben ik in ieder geval nieuwsgierig naar. Verder ga ik er helemaal open in!” Jakob: “In mijn hele leven ben ik nog nooit omringd geweest door zoveel gelovigen. Ik hoorde dat er een paar miljoen jongeren naar Krakau komen. Onvoorstelbaar! Zelf ga ik soms naar een festival en dan slaap je ook met z’n allen op een veld. Dus ik denk dat het ongeveer hetzelfde zal zijn, maar dan keer tien. Ik ben heel benieuwd!” Benieuwd hoe Anouk en Jakob het hebben gehad? Houd dan onze site in de gaten! :)

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡