Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik word wakker van mijn seksende huisgenoot"

29 juni 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de BEAM’pjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Frits (22) heeft een huisgenoot die regelmatig seks heeft met zijn vriendin als hij ook thuis is. Hij weet niet hoe hij ermee om moet gaan. BEAM’ers to the rescue!

Frits (22): “Ik woon al een poosje in een groot studentenhuis in Amsterdam, met veel plezier. Nu heeft alleen mijn huisgenoot sinds kort een vriendin. Zijn kamer ligt boven die van mij, dus soms als ik in bed lig, hoor ik ze heel duidelijk ‘bezig zijn’. Ontzettend ongemakkelijk! Hoe kan ik hier het best mee omgaan?”

Julia: “Meld het bij die persoon. Of anders bij de huisbaas vanwege geluidsoverlast.” Jeroen: “Ik weet niet hoe goed je relatie is met deze bewoner maar als deze goed is denk ik dat je best eens iets kan zeggen van: "Je had het wel weer druk gisteravond/vannacht he" op deze manier kaart je t toch aan zonder hem direct 'aan te vallen'. Wanneer hij je subtiele hint niet oppikt kan je alsnog wat directer zijn.” Anneleen: “Je moet je kamer wat beter isoleren. Als je daar geen geld voor hebt kun je altijd nog eierdozen tegen het plafond plakken! Dat werkt ook wel!” Naomi: “Ik zal als eerste naar hem toe gaan en zeggen wat je dwars zit. Hij zal vast wel begrijpen dat jij het niet zo fijn vind om al die privé dingen te horen van hem. Misschien kunnen jullie wat dingen met elkaar afspreken. Ik bedoel hij kan ook vast wel rekening houden met jou!
En als hij niet wil mee werken... Koop dan een stel oordoppen, dan slaap je als een roos!” Ben: “Je moet gewoon halverwege even terugschreeuwen, of met een bezem tegen het plafond tikken, dan houden ze heus wel op!” Bernard: “Ik zou dan allereerst naar de desbetreffende persoon gaan, om hem dan vriendelijk te verzoeken wat rustiger aan te doen, of een nieuw bed te kopen. Als diegene niet luistert, zou ik m'n oordopjes in doen, en muziek luisteren totdat ik slaap. Helpt altijd!”

Wil jij ook in het advies-panel van Bloemetjes & BEAMpjes? Stuur een appje naar 06-83673700 en laat weten dat je mee wilt denken in het panel. Dan ontvang je van ons iedere week een appje met de adviesvraag. Wil je ook de dagelijkse updates van de BEAM-redactie ontvangen? Stuur dan BEAM AAN en je wordt automatisch toegevoegd.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡