Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ik word agressief van de knipoog emoticon

4 april 2018 · Leestijd 3 min

We maken ruzie via WhatsApp en zeggen welterusten. We vragen of het eten al klaar is en vertellen onze diepste geheimen. We spreken misschien zelfs meer via onze vingers dan met onze mond. Dit doen we met afkortingen, emoticons, perfecte timing en ‘nietszeggende’ woorden. In deze rubriek helpt BEAM je de ongeschreven regels van WhatsApp te begrijpen.

Het is best lastig om emoties over te brengen wanneer je alleen maar letters kunt gebruiken. Dat dacht professor Scott Fahlman in 1982 ook, dus hij bedacht de smiley. Deze zag er zo uit :-) 

Helemaal prima. Niets aan de hand. De smiley werd ontzettend vaak gebruikt en al snel ontstond er een legioen aan verschillende emoticons.

EN TOEN GING HET MIS

Op een gegeven moment heeft iemand bedacht dat een 'knipoog emoticon' een goed idee was. Dat is deze ;-) en ik word er ontzettend agressief van. Ik weet dat in 99% van de gevallen de persoon die het appje stuurt het niet bedoelt zoals ik het interpreteer, maar dat vermindert mijn woede niet. Dit is wat er in mijn hoofd gebeurt:

De vriendelijke bedoeling

Henk_leuk_dat_je_nog_komt

Oké, hier kan ik nog niet heeeel boos om worden. Ik word hoogstens lichtelijk geïrriteerd omdat ik niet snap wat Henk bedoelt met deze knipoog. Is hij gewoon aardig? Vind hij me stom omdat ik in eerste instantie niet zou komen? IS HIJ MET ME AAN HET FLIRTEN? Hoe het ook zij, ik kan deze emoticon niet goed thuis brengen.  

De persoon van wie je het nog NET kan hebben

De_persoon_van_wie_je_het_nog_een_beetje_kan_hebben

Je moeder is een schat. Hartstikke lief dat ze ook een berichtje stuurt om je aan deze taak te herinneren. MAAR WAAROM DIE KNIPOOG EMOTICON??!!? Waarom doet ze dat? Het enige wat ze hiermee bereikt is dat je zin om het vuilnis buiten te zetten met 200% daalt. Alsof ze het er nog even in wil wrijven dat je vorige week in slaap was gevallen en je pas wakker werd toen de vuilniswagen al lang en breed weg was. Mam, stop met die emoticon gewoon oke ja?

De woedeuitbarsting

Whatsappgesprek_sharon_3_knipoog

Je hebt al een ingewikkelde relatie met Sharon. Je haalt altijd het bloed onder elkaars nagels vandaan, MAAR DIT IS NEXT LEVEL. Deze knipoog staat voor betweterigheid, arrogantie en betutteling. Deze knipoog geeft je in een milliseconde het nare idee dat je niet te vertrouwen bent. Dat je niet capabel bent. Dus, Sharon. Beter gebruik je die domme emoticon gewoon niet meer.

Henk, Moeders en Sharon zijn verzonnen, maar we weten allemaal: dit soort personen bestaat echt. Heb jij nou ook iets waar je HELEMAAL GEK van wordt op WhatsApp? App het ons (0683673700) en we nemen het onder de loep! ;-)

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡