Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik wil reizen, hij niet"

23 maart 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de BEAM’pjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Deze week vraagt Vera om hulp. Zij wil graag reizen, maar haar vriend niet.

"Ik heb een dilemma, het zit namelijk zo: Ik ben bijna klaar met mijn studie en daarna wil ik graag een jaar backpacken. Het lijkt me tof om deze ervaring samen met mijn vriend te delen, alleen heeft hij een HEKEL aan backpacken en reizen in het algemeen. Hij blijft het liefste het hele jaar lekker thuis. Zelf vind ik reizen ontzettend belangrijk en ik weet ook niet zo goed wat ik nu moet, we hebben het hier ook al meerdere keren over gehad, maar hij ziet het probleem niet zo. Is onze relatie gedoemd om te mislukken?"

Jonne:
Men zegt dat een relatie geven én nemen is. Maar dat is niet waar. Een relatie is geven en krijgen. Jij geeft je vriend liefde, doet dingen die hij leuk vind, enzovoort. Hij geeft als het goed is jou liefde en doet dingen voor jou. Maar je kunt hem niet dwingen om met jou een heel jaar weg te gaan. Dán is je relatie gedoemd te mislukken. Als hij niet wil backpacken, dan wil hij het niet en zou ik het ook niet doen. Zo'n jaar samen is namelijk pas leuk als je er ook samen achter staat en er samen voor gaat. Je kunt natuurlijk wel overleggen of hij af en toe een weekje komt buurten... Gewoon in goed overleg de dingen regelen, desnoods alleen. Maar als je met hem door wilt zou ik dit er niet doordrukken!

Anne:
Natuurlijk is jullie relatie niet gedoemd om te mislukken. Jullie hebben allebei andere interesses en dat is heel normaal. Wat jij leuk vindt hoeft je vriend niet leuk te vinden. Misschien kunnen jullie met een tussenweg komen. Dat jij bijvoorbeeld een half jaar gaat backpacken en dat je vriend jou een aantal keer vergezeld. Zo zien jullie elkaar wel gewoon, maar hoeft je vriend niet de hele tijd mee. Praat samen eens over het zoeken een oplossing, dan komt het vast goed. Succes!

Jiska:
Dat ligt eraan. Je kunt niet van je vriend verwachten dat hij voor jou zal veranderden, maar als je het ook oké vindt om zonder hem te gaan of voor hem thuis te blijven kan de relatie prima standhouden. Maar als dit tussen jullie in komt te staan, wordt het wel een probleem.

Essie:
Ik denk niet dat jullie relatie gedoemd is om te mislukken. Je hoeft niet alles samen met hem te doen. Ik snap dat je deze ervaring met hem wilt delen maar je kunt ook kijken of je deze ervaring met je beste vriendin kunt delen! Of dat je een mogelijkheid zoekt om jouw passies en die van hem te combineren. En als hij het echt niet wil, dan moet je dat kunnen accepteren. Bid ervoor. God zal een uitweg geven. Als het Gods plan is voor jullie om dit samen te doen, dan zal er een mogelijkheid op jullie pad komen!

Kimberly:
Sowieso niet! Omdat jullie twee verschillende personen zijn, wil dat niet zeggen dat jullie niet bij elkaar passen! Bid met elkaar en probeer compromissen te sluiten. Te reizen voor een bepaalde tijd bijvoorbeeld. Succes, praat met elkaar en bid. God wil je helpen!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡