Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik wil niet aanbeden worden, mensen moeten God aanbidden”

Lucas Eli vertelt over God

4 januari 2018 · Leestijd 4 min

Hij wil het woord van God verspreiden met zijn raps en timmert hard aan de weg om een groot artiest te worden. Lucas Eli (25), die in het echte leven Shurion heet, heeft een duidelijke boodschap: “Al deze dingen in de wereld zullen je nooit gelukkig maken. Alleen Jezus en Jezus alleen kan je die voldoening geven. Hij is de ware bron van het leven.”

“In 2012 kwam ik voor het eerst in de kerk. Een vriend nam mij mee naar Nehemia, een evangelische kerk in Zwijndrecht. Toen ik binnenliep dacht ik: wauw, dit is heel anders dan ik had verwacht. De jongeren daar zijn zo vrij en alles zag er vrolijk en feestelijk uit. Dit had ik nog nergens gezien. Ik besloot God een kans te geven. Ik dacht, als God echt bestaat, dan krijgt hij van mij zes maanden de tijd om Zichzelf te laten zien aan mij. Dat waren de beste woorden die ik ooit heb uitgesproken, want zo gezegd, zo heeft Hij ook gedaan. Ik kon niet langer ontkennen wat God aan mij heeft laten zien.”

“Een jaar later liet ik mij dopen en wilde ik met mijn raps het woord van God verspreiden, maar dat wilde ik wel goed doen. Ik begon te leren over de Bijbel en meldde mij aan voor een bijbelschool van tien maanden. Beetje bij beetje begon ik het woord in mijn teksten te verwerken. Wel op een laagdrempelige manier, want ik maak niet alleen muziek voor gelovige mensen.”

“Ik laat mijzelf niet in een hokje plaatsen. Dat deed Jezus ook niet. Jezus ging met iedereen om: met hoeren, tollenaars, de allerarmsten. Ik ga niet zeggen dat wereldse mensen slecht zijn, want ik was ook zo. Ik ben ook door Zijn genade gered en vergeven.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

'Ik zou Boef over Jezus vertellen'

“Mensen vragen mij weleens waarom ik geen nummers schrijf zoals die van Lil’ Kleine, Boef of Ronnie Flex. Dan zeg ik, en dat heb ik ook in een van mijn nummers geschreven: ‘Shoutout naar hun, maar sorry, ze kennen niet de weg, het leven, de waarheid, ja, waar ik over ben, over denk. Anders gezegd: Jezus, ja, to the max. Je kan gevuld zijn met zoveel views, money, en stacks, terwijl je diep vanbinnen een grote leegte hebt.’ Begrijp mij niet verkeerd, ik haat die jongens niet. Als ik ze tegenkom geef ik een boks en maak ik een praatje. Maar als het moment daar is, vertel ik hen ook gewoon over Jezus, want dat is mijn roeping. Licht zijn op plekken waar licht nodig is.”

“Met mijn nummers probeer ik duidelijk te maken dat al deze dingen in de wereld je nooit gelukkig kunnen maken. Alleen Jezus en Jezus alleen kan je die voldoening geven. Hij is de ware bron van het leven. Dan kan je genieten van zelfs de kleinste dingen, en van de dingen die je niet eens hebt maar een ander wel!”

Ik wil licht zijn op plekken waar licht nodig is

'Hoe dan ook, ik ga er gewoon komen'

“Op dit moment gaat het heerlijk met mijn muziek, ik mag absoluut niet klagen. Het zijn mooie zegeningen die nu op mijn pad komen. Ik pak gewoon alles wat ik pakken kan en daarin probeer ik te doen wat ik altijd deed: liedjes maken die impact hebben op andere mensen. Dit jaar breng ik een EP uit, waarop mijn single ‘Littekens’ ook staat. Daarnaast timmer ik hard aan de weg om mijn dromen uit te laten komen. Ooit hoop ik in het Gelredome te staan, tijdens de EO-Jongerendag.”

“Ik wilde altijd beroemd worden, maar dat heb ik nu niet zo meer. Tuurlijk, het zou mooi zijn, maar ik wil ten alle tijden Jezus naar voren brengen, en niet mijzelf. Ik wil niet aanbeden worden, mensen moeten God aanbidden. Ik wil daar altijd een nederig hart in houden. Hoe dan ook, ik ga er gewoon komen.”

Check de muziek van Lucas Eli HIER.

In 'Talent Stage' vertellen (aanstormende) christelijke talenten hun verhaal. Ken jij ook iemand die barst van het talent en op zijn/haar eigen manier het woord van God verspreidt? Of ben je zelf echt supergoed in dansen, zingen, acteren of ladder klimmen? Stuur een mail naar: beamredactie@eo.nl of app ons (06-83673700)!

Geschreven door

Melissa

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡