Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik werd gepest omdat ik meedeed aan Pic Me”

18 januari 2019 · Leestijd 2 min

Via onze voormalige rubriek ‘Pic Me’ hielpen we mensen om hun grote liefde te vinden. Maar terwijl wij hiermee juist goedheid probeerden te verspreiden, pakte de deelname van Guillaume iets minder positief uit. Weken nadat wij zijn ‘Pic Me’-foto op onze Instagram zetten, ontstond er een roddel op zijn school. “Via via hoorde ik dat er over mij werd gepraat.”

Roddel door school

“Ik dacht; laat ik eens meedoen aan Pic Me, gewoon voor de gein. Ik had verwacht dat mensen er wel leuk op zouden reageren. Maar dat pakte iets minder positief uit dan ik hoopte. Ik stond al heel lang online, maar twee weken geleden ging er ineens een roddel rond op school.”

Opgegeven voor een datingsite

“Klasgenoten tagden elkaar onder de foto. Ik zag het gebeuren en dacht: why? Het was eigenlijk ook niet de bedoeling dat mensen op school erachter zouden komen. Vervolgens werd ik er een beetje mee gepest. Ze vertelden iedereen dat ik me had opgegeven voor een datingsite, dat is natuurlijk helemaal niet waar. Ze deden er heel kinderachtig over. De mensen die de roddel hadden verspreid, hielden het voor zich. Maar via via hoorde ik dat er over mij werd gepraat. Ik weet wie ermee begonnen zijn, maar heb ze niet aangesproken. Dat maakt het vast alleen maar erger. Laat ze maar.”

Liever niet over praten

“Ik weet zeker dat deze roddel is ontstaan omdat het om een christelijke site gaat. Mensen op mijn school zijn veel van katholieke afkomst, maar ze doen er verder weinig mee. Ik vind het lastig als mensen nu op me af komen met vragen over Pic Me of over mijn geloof. Wat moet ik dan zeggen? Ik praat er liever niet over. Ik hoop dat mensen tips hebben over hoe ik daarop moet reageren.”

Heb jij tips voor Guillaume? Laat een reactie achter onder de Facebook-post of app ons op 0683673700

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡