Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik vind mezelf niet leuk’

26 januari 2017 · Leestijd 4 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de BEAM’pjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Joëlle wil graag een relatie. Ze vindt zichzelf alleen niet echt leuk…

“Ik zou heel graag een relatie willen. Iemand die van me houdt, die me mooi echt leuk vindt en ook een beetje knap. Het probleem is: ik houd niet van mezelf, ik vind mezelf niet leuk en al helemaaaaal niet knap. Ik weet dat dit niet is hoe God me ziet, maar dit is wel wat ik zelf denk. Hoe kan ik mijn zelfbeeld veranderen? Hebben jullie tips?”

– Joëlle (17)

Kimberly

Er zijn veel teksten in de Bijbel die mij hebben geholpen... Zoals Jesaja 43:4. Je bent een parel in God's hand. Er staan er nu een paar op de site van BEAM. Dat helpt mij heel erg. Misschien (en hopelijk) jou ook! In ieder geval weet ik zeker dat je wel prachtig bent. Je bent immers een kind van God. Succes nog.

Essie

Hey Joëlle, dat heb ik ook wel... Het heeft mij geholpen om liedjes te luisteren die te maken hebben met jezelf beeld. Zoals liedjes van Allesia Ciara, die helpen mij goed. Het nummer Try van Colbie Caillat werkt ook!

José

Kom naar de EH!
Of ga naar een psycholoog.
In ieder geval: doe iets. Blijf jezelf niet afkraken want je bent naar Gods beeld gemaakt en door Zijn handen gevormd en in Zijn briljante gedachten verzonnen.

Jiska

Het besef dat je weet dat God je anders ziet is al heel mooi en belangrijk. Het veranderen van je zelfbeeld blijft iets lastigs waar veel mensen mee worstelen. Mijn tip: zoek gelijk gestemden (die zijn makkelijk te vinden) en probeer jezelf te accepteren. Succes!

Esther

Dit is een lastig onderwerp, je moet eerst van jezelf houden, voordat je van iemand anders kan houden. God houd van jou zoals je bent! Het klinkt heel cliché, maar het helpt zeker wel om voor de spiegel te staan, je hoeft dan niet eens per se iets te zeggen. Het mooiste zou zijn om dan een paar keer per dag tegen je spiegelbeeld te zeggen dat je jezelf mooi vindt en jezelf accepteert zoals je bent. Uiteindelijk ga je er in geloven en gaat de knop om. En bid ervoor, bid voor acceptatie en dat een leuke jongen van je gaat houden zoals je bent.

Lotte

Hey Joëlle, ik ken dit ik heb dit ook gehad. Weet je, je moet zo denken: God kijkt naar ons als Zijn evenbeeld en Hij houdt van je zoals je bent. Als er leugens in je hoofd komen als: ik ben echt lelijk, moet je nou kijken, al dat vet of oh, ik zou willen dat ik er als haar uitzag, dan mag je de waarheid er tegenover zetten: Ik ben mooi, knap, lief en ik ben geliefd. Door de God die mij heeft gemaakt. HIJ HOUDT VAN JE ZOALS JE BENT! JE BENT UNIEK.

Anne
Hee Joëlle, toen ik zelf heel onzeker was over mijzelf ben ik uiteindelijk naar een vertrouwenspersoon op school geweest. Die drukte mij wel even op de feiten. Zelf was hij niet christelijk maar toch wist hij mij het volgende te vertellen: God heeft je gemaakt naar Zijn zelfbeeld. Hij vindt je super. Als God vindt dat jij er goed uitziet, wat maakt het dan uit wat anderen van je denken? Misschien kan je ook naar een vertrouwenspersoon toe om eerst aan jezelf te werken. Als je vervolgens meer zelfvertrouwen hebt, dan komt die relatie wel. Want je moet eerst van jezelf houden. Succes!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡