Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik vind elke minuut die ik werk zonde van mijn tijd"

13 juli 2017 · Leestijd 3 min

Hele dagen Netflixen, luieren, boeken lezen en met vrienden afspreken: heerlijk om zo je vakantie door te komen. Opladen voor je weer aan een nieuw schooljaar begint. Maar niet iedereen heeft daar uitgebreid de tijd voor. Klaas, Daan en Maarten buffelen de hele zomer door.

afbeelding

Daan Schotvanger (16): “Soms denk ik: mag het wel wat minder?”

“Ik werk inmiddels anderhalf jaar in de Vomar op de groenteafdeling. Vaak begin ik ’s ochtends om zes uur of half zeven met het vullen van de verse groentes. Daarna loop ik alle restanten groenten en fruit na en ’s middags komt de vracht. Ik vind het best leuk werk, al heb ik een hekel aan het schoonmaken van de sinaasappelpers. In mei heb ik mijn laatste examens gemaakt en sindsdien werk ik extra veel in de supermarkt. Momenteel maak ik zo’n dertig uur per week, terwijl ik eigenlijk een twee-tot-twaalfurencontract heb. Het is lekker om geld te verdienen en te kunnen sparen voor later. En ik heb dan ook wat te doen. Mijn vrienden werken ook. Al denk ik soms ook wel: mag het wat minder?”

afbeelding

Klaas Blom (20): “Ik vind elke minuut die ik werk zonde van mijn tijd”

“Ik verdien mijn geld door te helpen met de administratie van één van de grootste fietsproductenleveranciers van Nederland. Ik ben verantwoordelijk voor het bestellen van producten en het afhandelen van bestellingen. Daarnaast moet ik, samen met mijn collega’s problemen oplossen en die blijven binnenstromen, dus we hebben onze handen hier vol. Toch vind ik elke minuut die ik werk zonde van mijn tijd, maar ik heb er vrede mee. Ik heb het geld nodig, aangezien ik deze zomer naar Sziget Festival in Boedapest ga. En het is leerzaam. Daarnaast staat het goed op mijn cv. Veel van mijn vrienden hebben een baan of bijbaan, dus ik kan het leed wel delen. Het zou saai zijn als ik de enige was zonder werk. Naast het werk proberen mijn vrienden en ik zo veel mogelijk te chillen, gezellig bij elkaar te zitten om op die manier toch een beetje het zomergevoel te behouden.”

afbeelding

Maarten Fieret (19): “Het gaat de verveling tegen”

“Los van een weekje naar Italië, ben ik de hele vakantie aan het werk in een slagerij. Ik heb daar verschillende taken. In eerste instantie ben ik winkelmedewerker en verkoop ik het vlees wat er in toonbank ligt. Daarnaast verwerk ik vlees. Zo maak hamburgers, filet americain en marineer ik speklappen. En na een werkdag moet de slagerij natuurlijk schoongemaakt worden. Het is de derde zomer dat ik dit doe en ik werk momenteel vier dagen per week. Studeren kost best veel geld. Om het betaalbaar te houden, is het fijn om in de zomer flink wat te geld te verdienen. Dan kan ik gedurende het collegejaar ook nog wat leuke dingen doen, zoals het terras op of weekendjes weg met mijn vrienden van de studentenvereniging. Ondertussen gaat het werken ook de verveling tegen. Veel mensen zijn nu op vakantie of ook aan het werk.”

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡