Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik pas in maat 42, maar ook in maat 36’

19 december 2016 · Leestijd 2 min

Felle tl-lichten in een wit, klein pashokje. Met alle macht probeer je je in die mooie broek te wurmen, maar tevergeefs: hij past niet. Je voelt je terneergeslagen, je hebt toch echt de juiste maat gepast! Teleurgesteld stel je de conclusie dat je een maat gegroeid bent. Maar is dat wel zo?

Deena Shoemaker, mental coach van beroep, trok namelijk afgelopen week een aantal broeken uit de kast om weg te geven aan het goede doel, toen ze erachter kwam dat ze ze allemaal nog paste. En dat is misschien niet heel gek, maar wel als je bedenkt dat alle broeken een andere maat hadden. Zo kon ze een broek met maat 42 aan, maar ook een broek met maat 36. Ze vond deze ontdekking problematisch en besloot een bericht op Facebook te delen.

Volgens Deena past mode-industrie de grote van maten continu aan, waardoor je het gevoel krijgt dat je een maat gegroeid bent, terwijl de mode-industrie jouw maat eigenlijk kleiner heeft gemaakt. Tijdens haar werk praat ze met meerdere mensen die zichzelf te dik vinden. Ze benadrukt in haar post op Facebook dat size doesn’t matter: ‘De maat die in jouw kleren staat, is subjectief en afhankelijk van de smaak van de mode-industrie, en deze veranderd continu. Je bent prachtig en geliefd. Precies zoals je bent’.

afbeelding

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡