Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ik mis je: "Ik begreep niet waarom Justin moest sterven"

12 januari 2017 · Leestijd 2 min

Marcos (25) start binnenkort met de opleiding Maatschappelijke Zorg. In september overleed zijn vriend Justin na een verkeersongeluk.

“Op een nieuwssite had ik wel over het ongeluk gelezen. Een jonge gast was uit een taxi geslingerd en lag in coma. Het gebeurde vlakbij het huis van mijn moeder. Ik weet nog dat ik tegen haar zei: ‘Wat een heftig ongeluk is daar gebeurd!’ In de periode daarna was ik een tijd lang niet thuis en sprak ik mijn vrienden daardoor niet. Een paar weken later vroeg een vriendin aan mij: ‘Weet je eigenlijk wel dat Justin is overleden?’ Justin bleek de jongen van het taxiongeluk te zijn. Hij had vier weken in coma gelegen en was net overleden.”

Ik zag hem als mijn kleine broertje, maar eigenlijk waren de rollen andersom.

Boos

“Lange tijd ben ik boos geweest. Boos op de chauffeur die de taxi geen voorrang verleende. Boos dat ik nergens van wist. En bovendien boos op God. Ik begreep niet waarom Justin moest sterven. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Ik zag hem als mijn kleine broertje, omdat ik een paar jaar ouder ben. Maar eigenlijk waren de rollen andersom. ‘Als je ergens mee zit, kom naar mij toe’, zei hij altijd. Inmiddels heb ik mijn boosheid een plek kunnen geven. Justins ongeluk is niet Gods schuld. God heeft met alles een plan.” Waar is hij nu?
“Toch heb ik nog iedere dag moeite met zijn verlies. Justin geloofde niet in God. De vraag waar hij nu is, houdt me veel bezig. Maar door zijn overlijden, besef ik des te meer dat iedere dag je laatste kan zijn. Ik probeer heel bewust te genieten van elke dag die God me geeft.”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡