Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik hoop op mooie momenten met God en een toffe dag!”

26 mei 2018 · Leestijd 4 min

Als eerste in het stadion met een early bird-ticket of nét op tijd binnen druppelen: de rij van de EO-Jongerendag staat vol met de meest unieke mensen. Wij deden vandaag een rondje en vroegen aan de fanatiekelingen waarom ze het GelreDome vandaag bezoeken.

Inez (17)

inez_1

“Ik kom vandaag niet specifiek voor iemand, maar vooral voor mijn relatie met God. Ik ben zelf geen Nederlander, ik kom uit Indonesië. Mijn vriendinnen overtuigden me om hier naartoe te komen. Ze vertelden me hoe cool het was. Ik hoop dat het binnen heel leuk en gezellig wordt. Maar ook dat ik nieuwe dingen mag ontdekken over God. Ik heb nog geen verwachting wat er binnen precies gaat gebeuren, dus ik ben heel benieuwd!”

Jarl (19)

jarl

“Dit is voor mij de eerste keer, ik ben door een vriendin overtuigd om mee te gaan. Ik had Opwekking helaas gemist, dus dat was extra motivatie om te komen. Van tevoren heb ik For King & Country bekeken. Ik kende ze nog niet, maar ze lijken me heel vet. Ik sta overal voor open en ben benieuwd wat ik kan verwachten. Ik hoop op een gezellige dag. Ik vind deze armband-lampjes ook heel vet, haha! We staan op het veld, wat een bewuste keuze was, want we willen natuurlijk wel lekker kunnen dansen!”

Matheus (25)

matheus

“Ik ben hier sowieso natuurlijk voor de Here Jezus, maar ik kom ook voor Britt Nicole. Ik ben al best wel vaak geweest, ik weet niet meer hoe vaak precies. Meestal ga ik gewoon met vrienden. Hierbinnen hoop ik dat de Here Jezus me aanraakt en dat hij bij me is. Ik hou heel veel van Hem, hij is mijn nummer één!”

Pieter (25)

pieter

“Ik ben hier twee keer eerder geweest. Dit jaar ben ik hier sowieso omdat ik een busreis heb geregeld voor jongeren. We zijn dus met een heleboel andere mensen, maar iedereen gaat lekker zijn eigen gang. Ik vond de line-up heel vet, dus ik wilde zelf ook wel graag dit jaar. Ik ben inmiddels 25, dus ik denk dat dit misschien wel mijn laatste keer is. Ik vind For King & Country wel het beste wat er komt vandaag. Ik hoop dat ik mooie momenten met God heb en dat het een toffe dag wordt.”

Nienke (18)

nienke

“Volgens mij is dit mijn vijfde keer, dus ik weet wel wat ik ongeveer kan verwachten. Dit keer ben ik samen met mijn zusje. Ik kom niet speciaal voor een persoon, maar For King & Country vind ik wel heel vet. Ik hoop dat we met heel veel mensen God mogen aanbidden en ik vind de sfeer altijd heel tof. Het is een goede herinnering waar ik vaak aan terug kan denken.”

Jade (15)

jade

“Dit is de eerste keer dat ik hier ben. Vorig jaar wilde ik ook al, maar nu heb ik eindelijk besloten om toch te gaan. Ik had er al eerder van gehoord en het leek me heel leuk. Ik ken alleen Matt Redman, verder heb ik niet echt een artiest waarvoor ik kom. Ik hoop dat ik fijne momenten ga beleven en dat ik God mag zien.”

Ruth (20)

ruth

“Vorig jaar was ik hier voor het eerst. Op dit moment ben ik alleen, maar mijn vrienden hebben een andere ingang, dus die zoek ik straks op. Ik kom hier vooral voor For King & Country. Ik hoop dat ik heel veel plezier heb vandaag en verder zien we wel!”

Fotografie: Yentl Slik

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡