Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik heet Noëlle, omdat ik op Tweede Kerstdag geboren ben”

21 december 2017 · Leestijd 3 min

Altijd vrij op je verjaardag en standaard de hele familie over de vloer. Noëlle (22) is op Tweede Kerstdag jarig. Heel leuk, maar soms ook best lastig…

“Mijn moeder was op 28 december uitgerekend. Mijn ouders hielden er dus al rekening mee dat ik met kerst geboren zou kunnen worden. Toch kwam ik die Tweede Kerstdag vrij onverwachts. Mijn vader en moeder zaten ’s middags nog bij familie, maar ze gingen – door een sneeuwstorm - naar huis omdat mijn moeder niet lekker was. Die avond werd ik geboren. Mijn vader belde de familie, maar iedereen dacht dat het een grap was.”

Joëlle of Noëlle?

“De naam die mijn ouders voor mij in gedachten hadden was ‘Joëlle’, maar omdat ik met kerst geboren ben, noemden ze me ‘Noëlle’ (red. dat betekent kerst). Ze vonden het fantastisch en bijzonder dat ik een kerstkindje ben.”

Cadeautjes

“Vroeger was het heel leuk, al stond ik er niet echt bij stil. Ik wist niet beter. Was altijd vrij op mijn verjaardag en de hele familie kwam langs. Alle cadeautjes onder de kerstboom waren voor mij, haha. Nu ik wat ouder word, is het lastiger. Vrienden en vriendinnen kunnen vaak niet omdat ze hun eigen verplichtingen hebben. Nog steeds vind ik het leuk hoor: het kerstsfeertje, de gezelligheid en de belangrijkste mensen zijn er altijd.”

Zwitserland

“Dit jaar gaan we met het gezin op vakantie naar Zwitserland, lekker skiën. Met familie heb ik mijn verjaardag al gevierd. Met vrienden en vriendinnen vier ik het in januari. Jammer? Nee, hoor. Ik vind het wel lekker zo. In de plaats waar we zitten is een klein kerkje. Daar gaan we misschien nog naar een dienst. Gedurende de dag delen we met elkaar wat kerst voor ons betekent, door liedjes of gedichtjes. Kerst heeft voor mij een diepere betekenis. Het kerstverhaal is een verhaal van hoop. Een tijd waarin mensen die Jezus nog niet kennen, hem mogen ontmoeten.

Of ik vooral uitkijk naar kerst of mijn verjaardag volgende week? Allebei!”

Wil jij heerlijk lui op de hoogte blijven van ons werk en meepraten met BEAM-nieuws? Dat kan! WhatsApp ‘BEAM AAN’ naar 06-83673700 en we worden app-matties <3

Fotografie: Lydia Van Dingenen

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡