Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik heb duizenden euro's van mijn ouders gestolen"

16 juni 2017 · Leestijd 3 min

“Een vrijwilligster van het buurthuis nam mij mee naar het bos om ‘wat te drinken’. Zij was 21, ik 14. Dat was mijn eerste ervaring met seks. Een hele slechte. Het werd een obsessie. Ik deed er alles aan om seks met haar te hebben. Vanaf dat moment ging alles mis … ”

“Thuis werd er niet over deze dingen gesproken. Ik ben traditioneel opgevoed. Mijn moeder zei altijd “Als je met seks bezig bent, breek ik je benen”. Ik heb het verhaal omgedraaid door tegen mijn ouders en de recherche te zeggen dat het verkrachting was. Een jaar lang heb ik in een leugen geleefd." Drugs
"De pijn die ik zelf voelde en anderen had aangedaan, wilde ik verdoven. Op mijn 15e kreeg ik de diagnose ADD en ik ging verkeerd met mijn medicijnen om waardoor het een soort drugs werd. Daarnaast rookte ik en raakte ik via mijn werk in aanraking met iemand die crack gebruikte. Dat is een rookbare en verslavendere variant van cocaïne. Alle waarschuwingen sloeg ik in de wind."

Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht. Als je eenmaal cocaïne of crack gebruikt hebt, heb je de wereld ervoor over om dat gevoel te blijven voelen. Ik verkocht spullen van mezelf, vrienden en zelfs mijn ouders. Na twee maanden kwam ik in een jongerenkliniek terecht. Niets hielp. Ik viel steeds terug na de behandeling. Op mijn 19e had ik een schuld van 15.000 en heb ik 2.500 euro van mijn vader gestolen voor crack. Ik werd het huis uitgezet. Op een gegeven moment had ik twee maanden niet gegeten. Al mijn geld gaf ik uit aan drugs, zag er superslecht uit en mijn woning was veranderd in een drugshok. Had geen idee hoe ik eruit kon komen. Ik wilde dood. Via een vriendin kwam ik bij De Hoop terecht. Dat was de eerste keer dat ik ervoer dat God leeft. God bestaat en wil mij helpen. Tot die tijd dacht ik dat geloof inhield dat je naar de kerk ging en je aan de regeltjes moest houden. Nu kwam ik erachter dat God een relatie met mij wil. Hij is een levende God."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Doop

"Ik heb alles geprobeerd. Geld, drank, drugs, porno, seks. Toen kwam ik in aanraking met Jezus en plots werd de leegte wel gevuld en heb ik mijn leven aan Hem gegeven. Ik voel dat ik gedragen word. Ik kan verleidingen beter weerstaan. Heb me laten dopen. Tot nu toe voel ik me gelukkig. Ik ben tevreden over mijn leven en heb nog geen terugval gehad. Ben zelfs gestopt met roken en heb weer contact met mijn ouders. Ik heb weer hoop en zin in het leven. Door de Bijbel en het geloof is mijn beeld van de wereld totaal veranderd. Mensen zijn op zoek naar het vullen van leegte en doen dat op allerlei manieren. Ik kan getuigen dat alleen God die leegte vult. Een klein jaartje geleden had ik een crack-pijp in mijn hand, nu mocht ik op de EO-Jongerendag aan 20.000 jongeren vertellen hoe mooi God is. Wat een zegen!”

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡