Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik heb de ring om mijn pink gepast’

15 januari 2016 · Leestijd 5 min

Toen Sofie (17) Frank (22) tijdens Opwekking zonder shirt op een matras zag liggen, was ze helemaal verkocht. Frank zag haar ook wel zitten, maar vond het leeftijdsverschil te groot. Toch hebben ze nu al bijna drie jaar een relatie.

Sofie:

“Na die keer op opwekking heb ik Frank een halfjaar niet meer gezien.” Tijdens een feestje van een gemeenschappelijke vriendin raakte Frank met een vriendin van Sofie gepraat en raakte via haar eigenlijk in contact met Sofie. Frank: “Toen begonnen we met appen en dat was eigenlijk heel gezellig, maar ik dacht wel, ‘Ja hallo, ze is veertien’.” Toch bleven ze elkaar tegenkomen en bleven ze appen. Het leeftijdsverschil bleef bij Frank is zijn achterhoofd zitten, maar in hun contact merkte hij daar vrij weinig van. Hij kwam erachter dat hij Sofie toch eigenlijk wel heel erg leuk vond. Uiteindelijk draaide dit uit op hun eerste echte date naar de bioscoop op 10 mei 2013. Frank: “Ik had een ring voor haar gekocht en was van plan om te vragen of ze mijn vriendin wilde zijn. Maar eenmaal buiten de bioscoop bleek er kermis te zijn en was het overal super druk. Uiteindelijk heb ik het toch maar gevraagd.” Sofie: “Ik vond het zo schattig dat hij een ring had gekocht met precies de goede ringmaat.” Frank: “Ik heb hem gepast om mijn pink en dacht dat die maat wel goed zou zijn, en dat bleek te kloppen!”

De leuke en minder leuke dingen
Sofie zit midden in haar examenjaar van het gymnasium en wil hierna de academische pabo doen. Frank studeert Psychologie aan de universiteit en zit momenteel in zijn derde jaar. Sofie: “Wat ik minder leuk vind aan Frank, is dat hij heel erg weinig voor school doet. Hij heeft gewoon geen motivatie. Als hij tentamens heeft begint hij diezelfde dag met leren. Een enkele keer begint hij een dag van tevoren en koopt hij ergens een samenvatting, maar daar blijft het bij. Frank: “Volgens mij heb je het nu over mijn uitstelgedrag..” Sofie: “Ja dat ja!” Frank: “Sofie is soms heel erg eigenwijs en wil niks van me aannemen. Zelfs als ik zeker weet dat iets zo is, wil ze het alsnog eerst zelf uitzoeken. Daar kan ik me soms een beetje aan ergeren.” De vraag wat ze dan precies zo leuk aan elkaar vinden, vinden ze lastig. Frank: “Dat vraagt Sofie ook regelmatig, en dat vind ik moeilijk. Als ik een paar dingen moet noemen, ga ik toch voor haar uitstraling. Sofie is eigenlijk bijna altijd vrolijk! Verder vind ik haar heel erg leuk om te zien, maar ik denk dat alle jongens dat wel hebben…” Sofie: “Frank zijn gevoel voor humor. Ik moet eigenlijk altijd om hem lachen, en niet zozeer omdat hij steeds grapjes maakt, maar meer om de manier waarop hij dingen zegt. Verder is hij heel erg lief, maar dat is standaard. Ik ben heel erg onhandig en doe vaak domme dingen, dan lacht Frank met me mee en helpt hij met opruimen als ik weer eens wat stuk heb gemaakt.” Frank: “Bij Sofie voel ik me gewoon thuis.” Sofie: “Ik vergeet bijna te zeggen dat ik het heel fijn vindt dat Frank ook christelijk is. Dat komt denk ik omdat het nu als vanzelfsprekend voelt dat Frank gelovig is. Zonder geloof hadden we elkaar niet eens ontmoet.” Geloof
Frank: “We zijn wel eens samen met een Bijbelleesplan begonnen, maar dat hebben we nog nooit afgemaakt.” Sofie: “We vinden het beide lastig om zoiets elke dag vol te houden. Ik bid wel elke avond voor ons samen.” Samen bidden doen ze niet per se heel vaak. Wanneer ze het wel doen zeggen ze elke keer weer ‘Goh dit moeten we vaker doen’, maar uiteindelijk komt het er toch nooit van. Sofie: “We vinden het vooral fijn om samen dingen in de kerk te doen. Op dit moment zijn we de jeugdruimte aan het verbouwen en dan gaan we bijvoorbeeld samen timmeren. En nee, niet hand in hand timmeren, maar we helpen wel samen mee.” Huisje, boompje, beestje?
Voor Frank en Sofie geldt niet de vraag ‘of ze gaan trouwen’, maar ‘wanneer ze gaan trouwen’. Frank: “Het afgelopen jaar zijn we een stuk intiemer geworden op bepaalde vlakken. We praten veel meer.” Sofie: “We zijn vorig jaar zomer samen met mijn ouders op vakantie geweest. Toen waren we zoveel samen, zit je drie weken in elkaars ‘zone’ en ziet elkaar op elke moe en chagrijnig moment. Toch hadden we daar beide geen enkel probleem mee. Dit was toch wel een moment waarop we dachten: ‘Oke, dit zit gewoon goed’.” Sofie legt uit dat hun relatie er in het begin anders uitzag. Sofie: “Ik was natuurlijk wel 14/15 toen wij een relatie kregen. Op zo’n leeftijd denk je nog helemaal niet aan trouwen en samenwonen. Daarnaast zijn we allebei gelovig dus zijn er gewoon een hele hoop dingen die gewoon niet doet. Ik zat nog heel erg in mijn ‘schoolgiebel-fase’ en zag onze relatie niet per se als iets serieus. In het begin was het echt ‘vriendinnetje, vriendje’, nu is het ‘vriend en vriendin’.” Frank: “In het begin zijn het vooral verliefde kriebels, nu zijn we nog steeds verliefd maar wordt het ook veel meer ‘houden van’. Nu weten we zeker dat als het minder gaat, het echt wel weer goed komt en dat we daar best voor mogen vechten.” Wil jij ook een keer meedoen aan Verliefd, Verloofd, Getrouwd? Stuur dan een mail met jullie gegevens naar beamredactie@eo.nl. Tekst: Esther Bolt

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡