Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik had seksdates via een christelijke datingsite”

10 maart 2018 · Leestijd 5 min

Lisa* (20) had afgelopen jaar meerdere seksdates via een christelijke datingsite. Ze was een jaar lid totdat ze erachter kwam dat ze een ander leven wilde.

“Ik maakte een profiel aan op de christelijke datingsite, omdat ik op zoek was naar de liefde. Ik probeerde iemand te vinden waar ik een klik mee had. Met de eerste jongen die ik leerde kennen, had ik geen klik. Dat merkten we meteen op onze date. Ik sprak altijd op openbare plekken af, want je weet nooit wie je in huis haalt. Ik wilde iemand vooraf een beetje kennen: wat hij wel of niet leuk vond en welke normen en waarden hij had, dat vond ik belangrijk. Deze indruk kreeg ik snel als ik diegene vaak sprak. Hoe dichterbij iemand woonde hoe sneller ik met diegene afsprak. Op die manier kreeg ik meteen een indruk van mijn date.”

Het draaide bij hem om seks

“De seksdates waren niet mijn eerste intentie. Het overkwam mij een beetje. Ik had niet verwacht dat christelijke jongeren via een christelijke datingsite op zoek zouden zijn naar seksrelaties. Als je daar behoefte aan hebt ga je toch sneller naar Tinder. Ik kwam een man van 30 jaar tegen. We kregen een klik en bij de eerste ontmoeting hadden we seks. Hij zei al snel dat hij van me hield.  Na de eerste keer heb ik hem nog 20 keer gezien en al die keren hebben we samen seks gehad. Later kwam ik erachter dat hij dit met meerdere vrouwen deed. Ik vond dat niet fijn. Hij was niet op zoek naar liefde. Het draaide om de seks.”

“Na mijn doop zette ik deze levensstijl voort”

“Voordat ik gedoopt werd was dit mijn levensstijl, maar ook na mijn doop ging ik ermee door. Het is te vergelijken met roken. Ik moest bewust worden dat het niet slim was, voordat ik er iets aan kon veranderen. Later ben ik er pas bewuster mee omgegaan. De seks was natuurlijk fijn anders deed ik het niet. Daarom was het lastiger om op te geven. Bij deze jongen waar ik 20 keer seks mee heb gehad, dacht ik een toekomst te zien. Ik dacht dat het fijner zou zijn om met hem te daten en seks te hebben, dan met een niet-christen. Ik kwam erachter dat dat niet zo was, dat dit voor mij geen echte liefde is. Daarom heb ik besloten om te stoppen met seksdates. Natuurlijk kan deze behoefte bij mij terugkomen, maar op dit moment hoeft dat voor mij niet.”  

Ik dacht dat een christelijke omgeving een veilige omgeving zou zijn

Terughoudend

“Ik ben wel terughoudend geworden. Op de christelijke datingsite waren ook mannen van mijn vaders leeftijd die mij benaderden. Vaak was het niet duidelijk of ze op zoek waren naar een vriendschap, relatie of seks. Een man van 50 jaar gaf toe dat hij op zoek was naar seks. Ik vind dat heel gevaarlijk op een datingssite. Op deze site zitten ook meiden van 16 jaar en oude mannen kunnen hen gewoon aanspreken. Ik dacht dat een christelijke omgeving een veilige omgeving zou zijn, maar daar ben ik te naïef in geweest. Een deel van de mannen is op zoek naar seks, maar er zit ook een deel op dat serieus op zoek gaat naar een relatie, vriendschap of nieuwe christenen in hun leven.”

Een groot deel van mijn christelijke vrienden vinden mijn seksdates niet oké

De gevolgen van de seksdates

“Seks ervaarde ik op dat moment als fijn, omdat ik dacht dat het meer had kunnen zijn. Ik vind het verdrietig dat mensen je zo kunnen kwetsen. Ik heb zelf de keuze gemaakt om seks te hebben, terwijl het niet duidelijk was of hij mijn ware zou zijn. Natuurlijk deed ik het wel veilig, maar er was een kans dat ik zwanger zou raken. Op een bepaald moment ging seks voor mij minder betekenen. Mijn grens werd vager want ik had ervaren hoe lekker het kon zijn en ik had behoefte aan meer.

Soms denk ik na over mijn keuzes en blijken ze achteraf fout. Ik praat erover met vrienden. Een groot deel van mijn christelijke vrienden vinden mijn seksdates niet oké. Door er eerlijk en open over te zijn, hoop ik andere te helpen met het maken van hun keuzes. We zijn allemaal jong en soms is het lastig om te zien wat goed voor je is.”

Toekomst op christelijke datingsite

“Aan daten via een christelijke datingsite doe ik niet meer. De mannen zaten er voor mijn gevoel met dezelfde reden op als Tinder. Mannen waren op zoek naar intieme relaties of een knuffelbuddy, iemand die graag knuffelt, maar het bij een vriendschap wil houden. Ik zocht dat niet en voelde mij daarom niet meer thuis op een christelijke datingsite, maar ik hoop dat ik binnenkort iemand tegenkom waar ik mijn toekomst mee kan delen. Dan zal ik uitleggen wat ik heb gedaan. Ik hoop dat hij er cool mee omgaat en zal zeggen: ‘Het is niet slim geweest, maar gelukkig is ze ermee gestopt’.”

*Het meisje op de foto is niet Lisa.
De naam Lisa is verzonnen. De echte naam is bekend bij de redactie.

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡