Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik ging op singlereis en hield er een vriend aan over”

26 juni 2018 · Leestijd 3 min

Stephanie (23) ging twee jaar geleden op singlereis naar Torbole (Italië). Ze had een actieve vakantie en leerde daar haar huidige vriend kennen. “Op Tinder is het contact met mensen heel anders. Bij de singlereis zie je elkaar en leer je met elkaar omgaan.”

Alleen op singlereis

“Mijn vrienden hadden een vakantie geboekt in een bungalowpark in Nederland. Ik wilde niet in Nederland blijven, maar nieuwe mensen leren kennen. Het maakte mij niet uit of dat mét of zonder vrienden was. Ik kwam op verschillende websites en vond een singlereis bij Labyrinth. Ik had niet de intentie om er een relatie uit te halen. Ik wilde van de omgeving genieten en lekker plezier maken. Vrienden zeiden: ‘Weet je wel zeker dat je op singlereis wil gaan? Je kent niemand.’ Iemand anders zei: ‘Wat gaaf dat je dat alleen gaat doen, dan kan je nieuwe mensen leren kennen of vind je daar de liefde van je leven.’ Mijn moeder vond dat ik vooral de singlereis moest proberen. Ze hielp mij met het uitzoeken van deze reis. Zo’n keuze maakte ik niet binnen een paar dagen. We zijn er een maand of vier mee bezig geweest, omdat ik eerst de voor- en nadelen van alleen op vakantie gaan wilde opschrijven. Ook wilde ik erover praten met vrienden en iets vinden duurde gauw twee weken. Mijn e-mailadres kwam niet goed bij de organisatie aan, waardoor er nog meer tijd overheen ging.”

Hij gaf toe dat hij een oogje op me had

De ontmoeting

afbeelding

“We waren met een grote groep tussen de 21-30 jaar oud. In het begin kende niemand elkaar. Na een paar dagen groei je dan naar elkaar toe. Mijn vriend in spé en ik zaten bij elkaar aan tafel en er ontstond een goed gesprek. Vanaf dat moment trokken wij steeds meer met elkaar op. Ik merkte dat hij mij leuk vond en anderen in de groep bevestigden dit.  ‘s Avonds stuurde ik hem een berichtje en gaf hij toe dat hij een oogje op me had. Het bleek dat we ons voor dezelfde activiteiten hadden ingeschreven. Samen gingen we kanoën en bergbeklimmen. Tijdens deze activiteiten wordt je vertrouwen in elkaar op de proef gesteld. Ook al zit je vast, je kunt naar beneden vallen. De klik was zo goed dat we elkaar na de vakantie weer zagen. Binnen een half jaar na de single hadden we een relatie."

Aanrader

“Ik vind mijn singlereis een aanrader. Het is logisch dat je zo’n stap niet binnen een paar dagen maakt, maar denk niet: ‘Dit kan fout gaan…’. Je leert hierdoor zoveel nieuwe mensen kennen. Het is misschien wel wat makkelijker om op mensen af te stappen, omdat het om een singlereis gaat. Op Tinder is het contact met mensen heel anders. Bij de singlereis zie je elkaar en leer je met elkaar omgaan. Na een paar dagen ken je sommige mensen al vrij goed. Het was ook een enorme verrijking. Ik ging alleen op pad en moest alles alleen regelen. Dat maakte het ook leuk voor mezelf. Het mooiste vond ik om nieuwe mensen te leren kennen. Ik stond er open-minded in. Wie weet, houd je er een liefde aan over.”

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡