Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik ben ontslagen, omdat ik de mannentoiletten niet wilde schoonmaken"

23 januari 2020 · Leestijd 5 min

Jezelf opsluiten in de koelcel, het restaurantservies aan diggelen helpen, per ongeluk de kassa laten crashen: er kan van ALLES misgaan tijdens een bijbaan. BEAM vroeg wat het gekste is dat jullie hebben meegemaakt tijdens jullie wekelijkse poging geld verdienen. We hebben ze verzameld: jullie leukste bijba(a)nekdotes! “Ik verwijderde per ongeluk 500 producten uit het assortiment.”

Linde (18)

“Tijdens een luxe feestje waar ik moest bedienen, liet ik een glas rosé in iemands nek vallen… Mijn ‘slachtoffer’ was in eerste instantie best wel boos, maar later kon ze er gelukkig een beetje om lachen.”

Lisa (21)

“Bij mijn tweede bijbaan werkte ik in de supermarkt als vakkenvuller. Ik werd omgeroepen vanuit het kantoortje. Ik liep dus snel vanuit het magazijn over de versafdeling om te reageren. Toen gleed ik uit over een BANANENSCHIL! (JA ECHT!) Ik schaamde me dood met al die klanten en collega’s om mij heen.”

Hannie (25)

“Ik werkte in de horeca en maakte een bowl met vers fruit. Om de bereiding af te ronden, voegden we altijd een beetje drank toe voor de smaak. Geen idee wat voor drank of soort smaak, maar in elk geval GEEN pure alcohol. Behalve die ene keer dan..."

Kevin (18)

“Op mijn dertiende werkte ik ergens waar ik het gras moest maaien. Een keer reed ik over een boomstronk heen, waardoor de messen van de maaier helemaal stuk gingen. De grasmaaier werd gemaakt. Een maand later duwde ik hem per ongeluk de sloot in. Toen kon die helaas niet meer worden gemaakt."

Larissa (18)

“Ik verwijderde bijna 500 producten uit het assortiment. Mijn baas zei dat we hierdoor failliet konden gaan... Hij had het zelf verkeerd voor gedaan.”

Conja (21)

"Ik werkte in een hotel en mijn andere collega’s hadden een BHV-cursus, naast de zaal waar ik aan het werk was. Ik wist dat ze daar iets deden, maar ik had geen idee wat. Ik stond dus nietsvermoedend in de keuken toen er een man semi in paniek naar mij toe kwam met een "afgehakte" vinger. Hij vroeg mij om raad en ik zei het eerste dat in me op kwam: 'Oow ehm, daar is een kistje met pleisters' en verder wist ik niet wat ik moest doen. De man heeft me vierkant uitgelachen. Hij zei wel dat hij het goed vond dat ik rustig bleef, maar dat het kistje met pleisters niet zou helpen."

Vera (21)

“Ik ben ontslagen voor werkweigering, omdat ik de mannentoiletten niet wilde schoonmaken terwijl er iemand aan het plassen was.”

Rachel (17)

“Mijn baas had theegedronken en vroeg of ik nog wat water wilde halen. Dus ik dat glas vullen met lekker koud water, dacht mijn baas dat het HEET water was. Ze doopte haar zakje erin, dronk de vieze koude thee, en spuugde het gelijk weer uit in de bosjes...”

Marjella (23)

“Mijn eerste werkdag in de kroeg: ‘Waarom hangt dit rood-witte lint hier?’ Ik haal het weg, zet een stap en val twee meter naar beneden: ‘AHA! Daarom, om mensen te waarschuwen dat het luik naar de kelder open is.’ Overbodig om te zeggen: die fout heb ik niet meer gemaakt in de vier jaar dat ik er werkte. De eerste werkdag-les was geslaagd!”

Inge (23)

“Ik heb toen ik 16 was als caissière bij een supermarkt gewerkt. Er kwam een jongen aan mijn kassa die zijn krat bier met AL-LE-MAAL 5 centjes betaalde (geen enkele munt was uitzondering…) Dan voel je je héél naar. Er staat een hele rij mensen te wachten, terwijl jij tot een euro of veertien al die muntjes moet tellen!”

Marieke (20)

“Ik werkte bij de poelier. De groenteboer gebruikte hetzelfde hek en sloot altijd af, want hij ging altijd later weg. Toevallig waren wij een keer later klaar. Net op de dag dat we het zonder de baas moesten doen, zat het hek al dicht. Wij konden er dus niet meer uit met onze fiets en wij hadden geen sleutel van het hek. Toen zijn we met onze fiets de hele winkel doorgereden, hebben de fietsen over de toonbank heen getild en zijn vervolgens door de voordeur ontsnapt..."

Pieter (16)

Ik werk bij een hoveniersbedrijf en we hadden een keer een bevriende aannemer ingehuurd om een muurtje te metselen. Daar begonnen we pas om 16:00 uur mee. Die aannemer had het nog niet zo vaak gedaan, dus toen waren we pas om 22:30 uur ‘s avonds klaar. Normaal eindigt een werkdag om 17:00 uur.”

Lees meer ervaringen van BEAM'ers: "Ik ben ontslagen omdat ik niet op zondag wil werken".

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡