Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik ben nog nooit verliefd geweest, is er iets mis met me?”

27 mei 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de BEAM’pjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Miriam (23) is nog nooit verliefd geweest en maakt zich zorgen.

Miriam (23): “Ik heb nog nooit vlinders in mijn buik gevoeld voor iemand. Gewoon nooit. Het lijkt ook of jongens geen enkele interesse in mij tonen. Ik begin me steeds meer af te vragen of er iets mis met me is. Ik ben nu 23 jaar en zie er volgens mij heel normaal uit. Al mijn vriendinnen worden continu verliefd, maar ik heb het gewoon nooit. Mensen zeggen dat God wel iemand op mijn pad zal brengen, maar daar heb ik op dit moment niet zoveel aan. Wat moet ik hiermee?”Kimberley

: “Uhm, ja. Zoals je zelf al zei God brengt iemand op je pad! En ik ken meer mensen zoals jij, die op een late leeftijd verliefd worden! Bid er voor en alles is going to be alright!!!” Martine: “Bidden. Misschien online daten proberen? Misschien dat wanneer een jongen interesse in je toont je wederzijdse gevoelens gaat ontwikkelen..?” Peter: “Gewoon lekker single zijn is toch te gek? Je hebt nu alle tijd om te doen wat je wilt! Als je niemand tegenkomt ben je niet ineens minder waard ofzo.” José: “Misschien heb je de gave van het ongehuwd zijn (zie Paulus)?” Essie: “Ik denk dat jij er minder kwetsbaar voor bent. Een jongen moet veel voor je doen. Of veel impact hebben. Sommige voelen het pas op een latere leeftijd. Maar voor iedereen loopt er iemand rond. Don't worry, fear not. Pray!”
Essie (een half uur later): “Ik weet het ook niet zo goed.” Arwin: “Hoi Miriam, ik kan me een beetje voorstellen dat je wel klaar bent om nu eindelijk eens een keer verliefd te worden. Het feit dat dat nog niet is gebeurt heeft denk ik wel een reden. Welke weet ik natuurlijk niet (sorry), maar God doet niets niet zonder een reden ("niets niet" is geen typefout btw, think about it ;)). Ik kan je verder weinig advies geven. Liefde laat zich niet opdringen dus ja. Bidden, hopen en geloven dat het komt is alles wat je kan doen denk ik... Praat er eens over met God, kijk wat Hij ervan vind.” Ben jij het hiermee eens en is alles hiermee gezegd? Reageer hieronder! Zit jij zelf met een dilemma of heb je een vraag? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week (anoniem) bedolven wordt onder talloze tips.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡