Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik ben meegesleept door mijn vrienden"

26 mei 2018 · Leestijd 4 min

Waarom loop jij vandaag rond op de EO-Jongerendag? Wij vroegen het jullie!

Sarah (12)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-1

“Het leek mij leuk om een keer naar de EO-Jongerendag te gaan. Ik had er al heel wat verhalen over gehoord. Tot nu toe is het erg leuk. Walk on water betekent voor mij het wonder van de Heere God.  Ik stap uit mijn comfortzone door dingen te doen die ik leuk vind. Als ik bang ben om iets te doen dan vertrouw ik op God.”

Helena (13)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-2

“Ik ben al drie keer naar de EO-Jongerendag geweest. Elk jaar is echt leuk! De sfeer is gezellig en er zijn zoveel mensen die in God geloven. Het is fijn dat we onze dingen samen kunnen delen. Ik denk het wonder dat op water met Petrus is gebeurd echt vertrouwen op God betekent. Door te bidden vertrouw ik ook op God.”

Merel(19)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-3

“Ik vind de EO-Jongerendag superleuk, daarom ga ik al vijf jaar. Het is heel tof om zoveel jongeren bij elkaar te zien. Het thema Walk on Water bespraken we ook in de kerk en dat sprak mij niet zo erg aan. Ik ben benieuwd wat ze hier over het thema gaan zeggen. Ik stap uit mijn comfortzone door gewoon te doen en op God te vertrouwen.”

Liza (17)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-4

“Dit is mijn vierde keer op de EO-Jongerendag. Het is altijd heel leuk met de muziek en toch zo anders dan in de kerk. Een christelijk evenement is heel speciaal. De EO-Jongerendag versterkt mijn geloof. Ik stap uit mijn comfortzone door vooral dingen te doen en niet veel na te denken. Soms vertrouw ik dan op God, maar eerlijk gezegd niet altijd. Soms vergeet ik het en twijfel ik erover. De EO-Jongerendag versterkt het vertrouwen en daarom kom ik ieder jaar.”

Janiek (17)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-5

“Ik ben hier voor mijn vierde keer, omdat ik het heel leuk vind. Het is fijn als we met zoveel mensen samenkomen. De spreker is altijd inspirerend en daar kom ik ook voor. Ik stap uit mijn comfortzone door soms ergens alleen heen te gaan. Ik vertrouw op God, maar het ene moment is dat moeilijker dan het andere. Ik vraag mij soms af hoe sommige dingen kunnen gebeuren. God vertrouw ik heel erg. Ik voel het vooral als ik bid.”

Jelmer (17)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-6

“Dit is mijn eerste EO-Jongerendag. Ik wilde graag weten wat het was. Mijn vrienden hebben mij daarom meegesleurd. Er is hier veel te doen, dus we vermaken ons wel. Het ziet er allemaal leuk uit. Ik vind het mooi om elkaar zo samen te zien en dat je allemaal in één God gelooft. Ik stap uit mijn comfortzone door mezelf in het diepen te laten vallen en te kijken wat er gebeurt. Dit heb ik ook met het geloof.”

Bella (16)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-7

“Ik ga al vier jaar naar de EO-Jongerendag. Hierdoor leer ik veel nieuwe mensen kennen, maar ook God. Het is inspirerend om hier te zijn. Vorig jaar werd er bij de EO-Jongerendag gezegd dat we ons geloof moeten delen. Ik heb dit jaar een niet-christelijke vriendin meegenomen. Als zij God leert kennen, zal ze alleen maar gelukkiger zijn. De EO-Jongerendag maakt mijn geloof sterker. Walk on Water betekent voor mij blindelings op God vertrouwen, net als Petrus deed op Jezus. Dit probeer ik te doen door niet te twijfelen.”

Annabelle (15)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-10

“Mijn vrienden en het geloof zijn belangrijk voor mij om naar de EO-Jongerendag te gaan. Dit jaar gaan we voor het eerst met onze vriendengroep. De sfeer is gezellig. Walk on Water betekent voor mij dingen die ik niet verwacht en juist daarom ga ik mijn dromen achterna. Ik wil uit mijn comfortzone stappen door met mensen te praten waar ik nooit mee praat.”

Julie (14)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-8

“Ik ben voor het eerst op de EO-Jongerendag. Hier wilde ik graag met mijn vrienden heen. Ik ben gelovig opgevoed en heb veel positieve verhalen gehoord over de EO-Jongerendag.  Walk on Water betekent voor mij uit mijn comfortzone stappen. Als ik uit mijn comfortzone stap, durf ik mensen eerder over het geloof te vertellen."

Bram (15)

2018-26-05_Boogert_van_den_Maud_interview_bezoekers-9

“Ik ben hier voor de tweede keer. Eerder zat ik op de tribune, maar dat was minder leuk. Nu staan we op veld E. Ik vind het heel bijzonder dat alle jongeren hier zo bij elkaar komen om God groot te maken. Uit mijn comfortzone stappen vind ik niet moeilijk, ik ben een vrij open persoon. God zal mijn toekomst mooier maken en daar vertrouw ik op. Ik kan alles tegen hem zeggen en ik weet dat hij luistert.”

Beeld: Maud B Photography

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡