Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerlijk is heerlijk: teken de petitie tegen uitbuiting van mens en milieu

14 juni 2021 · Leestijd 2 min

Dat leuke shirtje dat je voor drie euro op de kop tikt, de thee die je ’s ochtends in een mok met heet water onderdompelt of de telefoon die je nu waarschijnlijk in je handen hebt: weet jij waar en hoe die gemaakt zijn? De kans is groot dat de dingen die wij dagelijks gebruiken, ten koste zijn gegaan van mens en milieu ergens anders op deze wereld. Daar wil IJM – samen met jou – verandering in brengen.

Hoe komt het nou dat je waarschijnlijk heel veel spullen in je kamer hebt waar mensen voor zijn uitgebuit of natuur voor is verwoest, zonder dat jij dat weet? Dat komt onder andere door wetgeving hier in Nederland. Of nou ja, gebrek aan wetgeving eigenlijk. Voor bedrijven hier in Nederland is het legaal om producten van over de hele wereld te laten maken onder slechte werkomstandigheden en ten koste van natuur.

Lets go duurzaam

International Justice Mission, IJM, is daarom een petitie gestart: Petitie voor de wet duurzaam en verantwoord ondernemen. Een hele mond vol, maar wat betekent dat precies? In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel ingediend dat bedrijven verplicht om in hun ketens mensenrechten en het milieu te respecteren. In Nederlandse winkels zijn gelukkig al veel duurzame producten, maar hoe mooi zou het zijn als alles eerlijk gemaakt zou worden?

Petitie

Zo wil IJM – samen met jou - de Tweede Kamer een duwtje in de goede richting geven door ze de petitie aan te bieden. Zo kunnen we samen laten zien dat we moderne slavernij écht niet meer kan. Teken hem hier.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je zelf meer aan de slag gaan met duurzaamheid? Suzanne (22) leert je alles over duurzame kleding. Lees het leer het hier.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡