Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ichthus Arnhem | “We hebben maar 16 leden en dat is fantastisch”

30 oktober 2020 · Leestijd 4 min

Net als kerken, zijn er ook veel verschillende christelijke studentenverenigingen in Nederland. In deze rubriek lichten we er eentje uit! Vandaag: Dirk vertelt over christelijke studentenvereniging Ichthus in Arnhem.

Dirk (23) studeert Bos- en Natuurbeheer en is derdejaars lid van christelijke studentenvereniging Ichthus Arnhem. Dit jaar is hij voorzitter en bestuurt hij de vereniging met twee anderen samen. Dirk geeft jou graag een inkijkje in zijn vereniging.

Wat is Ichthus Arnhem?

“Het is een leuke, kleinschalige, studentenvereniging van 16 leden. We hebben een hele hoop activiteiten en gezellige avonden en de Bijbel staat centraal. Zo zoeken we verdieping in onszelf en het geloof, zodat we samen kunnen groeien. Onze missie is om studenten samen te brengen in het christelijk geloof; dat kan bij ons op een hele persoonlijke manier. We delen veel verschillende visies over ons geloof, wat voor iedereen leerzaam is. Zo groeien we allemaal op onze eigen manier.”

De leden maken de vereniging, met God als basis

Wat is jullie kracht met zo weinig leden?

“Omdat we zo’n kleine vereniging zijn, is het meer een vriendengroep waar je je bij aansluit. Je kunt elkaar echt spreken en goed leren kennen, wat heel waardevol is. Verder is het zo dat wij in deze tijd van coronacrisis op een creatieve manier wel kunnen zorgen dat we elkaar zien (natuurlijk rekening houdend met de maatregelen). Onze vereniging is een en al gezelligheid, openheid, levendigheid en diepgang en dat vind ik te gek. De leden maken de vereniging, met God als basis.”

Wat voor activiteiten doen jullie?

“De ene week hebben we kring en de andere week een activiteit, meestal op donderdagavonden. Voorbeelden van activiteiten zijn man/vrouw-avonden, Algemene Leden Vergadering en sprekersavonden. Ook zijn er verschillende feestjes en activiteiten met andere studentenverenigingen. In deze tijd zijn er natuurlijk ook een hoop online games. We deden een tijdje terug bijvoorbeeld een soort levend bingo. Iedereen moest door hun huis hollen om verschillende voorwerpen zo snel mogelijk te verzamelen. Door onze activiteiten heen is gezelligheid en diepgang belangrijk. Af en toe is er een extra activiteit op maandag of in het weekend, maar de donderdag staat toch geblokt voor de vereniging.”

afbeelding

Wat vind je zelf tof aan je vereniging?

“Die openheid is voor mij heel belangrijk geweest, omdat ik voordat ik lid werd niet zo’n heel sociaal leven had. Binnenkomen bij deze vereniging voelde als een warm bad, ik voelde me gezien en maakte snel nieuwe vrienden. Je mag zijn wie je bent en je wordt hoe dan ook goed ontvangen. Dit heb ik zelf ook ervaren toen ik lid werd. Ik vond het zo fijn omdat ik voor het eerst op kamers woonde, dus alles nieuw voor mij was. Verder had ik zelf nooit gedacht voorzitter te worden, maar kijk nu waar ik sta! Door de vereniging kreeg ik de kans om mezelf te ontwikkelen en om te groeien en daar ben ik elke dag dankbaar voor. Verder hebben wij de Veluwe tot onze beschikking. Hier doen we ook veel activiteiten en dat maakt onze vereniging ook uniek, waar ik van geniet.”

Hij maakt ons leven mooier, heeft ons nieuwe kracht beloofd

Kenmerken

Oprichtingsjaar: 1975
Sociëteit:  Niet gebonden
Leden: 16
Jaarthema:  ‘In goede aarde’
Site:  https://www.ichthusarnhem.nl
Instagram: @ichthusarnhem
Vaste avond: Donderdag
Eerste couplet verenigingslied:
“In het heuvelige Arnhem komen Ichthianen saam’
We zijn studenten met een doel en trots op onze naam,
De Bijbel is ons uitgangspunt en Jezus is ons Hoofd,
Hij maakt ons leven mooier, heeft ons nieuwe kracht beloofd.
We beleven avonturen hebben veel lol elk jaar
Want in het mooie Arnhem zijn we vrienden van elkaar!!!”

Meer promovideo's van christelijke studentenverenigingen bekijken? Klik op deze link!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡