Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Huisjesmelker Jesse keert zijn leven om dankzij presentator #BOOS!

13 januari 2023 · Leestijd 3 min

Het populaire YouTube-kanaal #BOOS lost problemen op van beetgenomen slachtoffers. Elke week is het weer de vraag of het ze lukt om geld, producten of op zijn minst excuses terug te vragen van oplichters, bedriegers en ander tuig. Deze keer ging het helemaal anders dan normaal… Huisjesmelker Jesse van Voorthuizen is dankzij een etentje met de presentator van het programma zijn hele leven gaan beteren. “Ik was eerst gierig en diepongelukkig, maar dat is helemaal veranderd!”

Al langer dan drie jaar strijdt het team van YouTubekanaal #BOOS voor een betere wereld. Dankzij hun populaire format en aantrekkelijke video’s hebben ze duizenden fans gekregen door het hele land. Speciaal voor deze diehards organiseerde het team afgelopen week een meet & greet in het centrum van Utrecht.

Wakker worden door rumoer

Huisjesmelker Jesse woont daar toevallig in de buurt. Als huisjesmelker verhuurt hij talloze panden voor een hoge prijs, maar vaak worden die panden maar slecht onderhouden. Jesse genoot van een middagdutje in één van zijn meest luxe grachtenpanden, tot hij wakker schrok van het rumoer op straat. “Ik wilde net naar buiten schreeuwen of het allemaal wat zachter kon, maar toen herkende ik de presentator van het programma. Vanaf mijn balkon hield ik alles heel precies in de gaten. Ik was toch wel heel benieuwd wat voor mooie dingen zij allemaal zouden doen!”

Onverwachts gesprek

Het team van #BOOS, maar vooral de presentator, was ondertussen druk bezig met selfies maken, knuffels geven en handtekeningen uitdelen. Opeens gebeurde er iets bijzonders: de presentator van het programma liet alles uit zijn handen en keek omhoog. Hij riep: “Jesse, kerel! Wat goed je te zien! Ik heb een enorme trek, zou ik bij jou een hapje mogen eten?” Van schrik viel Jesse bijna over de reling. Dit had hij nooit verwacht. Zijn verbazing draaide al snel om in blijdschap en enthousiasme, wat een eer dat hij bij hem aan wilde schuiven!

Ik was eerst gierig en diepongelukkig, maar dat is helemaal veranderd!
Een levensveranderend etentje

Wat er tijdens het etentje is gebeurd weten wij niet, maar Jesse kwam als een veranderd man naar buiten. De gierige, snauwende Jesse waar iedereen op neerkeek is veranderd in een gulle man die anderen liefheeft. “Ik was diepongelukkig over hoe mensen over mij dachten. Nu is dat niet meer! Ik geef de helft van al mijn panden aan mensen die het nodig hebben en iedereen die ik ooit heb opgelicht krijgt een dikke cheque. Ik hoop dat er nog veel mensen zulke mooie woorden mogen horen. Ik ben dankbaar!”

BEAM 'vertaalt' in de serie Bijbelvirals met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt dit verhaal je bekend voor?

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡