Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Huis van Vrede in Utrecht | “Het voelt alsof ik in een andere wereld ben”

5 oktober 2018 · Leestijd 4 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of geniet jij van de rust, zit je gezellig met je familie en vrienden in de kerkbanken en legt de koster fluitend de collectezakken klaar? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Mahdi (18) over Huis van Vrede in Utrecht.

Informatie Huis van Vrede | Utrecht

Ontstaan: De GkV (Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt) begonnen in 2009 een missionair project in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Hieruit ontstond de geloofsgemeenschap Huis van Vrede.
Doel: Het goede nieuws van Jezus in Utrecht verspreiden, met name onder moslims, en om christenen en moslims in Utrecht dichter bij elkaar te brengen.
Leden: 100
Dienst: Elke zondag om 12:00
Adres: Trumanlaan 70-72, 3527 BR Utrecht

Vragenvuur Huis van Vrede

Hi Mahdi! Je bent geboren in Afghanistan. Hoe ben je in Nederland terecht gekomen?

“Toen ik 15 jaar oud was kwam ik door een droom tot geloof in Jezus. Wat er precies in mijn droom gebeurde vertel ik liever niet. Dat is tussen mij en God. Door mijn geloof in Jezus kreeg ik veel problemen met mensen om me heen. Toen ben ik naar Europa gereisd. Ik ben nu ongeveer 3 jaar in Nederland.”

Hoe ben je bij Huis van Vrede terechtgekomen?

“Twee jaar geleden woonde ik in het asielzoekerscentrum in Utrecht. Daar kwam ik een vrouw tegen tijdens een open dag van dat AZC. We hadden het over geloof en ze vroeg of ik gelovig was. Ik vertelde haar dat ik tot geloof was gekomen, maar dat ik geen kerk had om naar toe te gaan. De vrouw vertelde over haar eigen kerk, Huis van Vrede, en dat ik daar een keer op bezoek kon komen. Ik werd meteen blij en wilde graag meer weten over die kerk. Vlak daarna heb ik een dienst bezocht. De mensen deden heel aardig tegen mij. Iedereen kwam als één familie samen. Ik vond het heel leuk en besloot om vanaf nu altijd naar deze kerk toe te gaan.”

Wat spreekt je aan in de dienst?

“Er komen veel mensen uit Iran, Afghanistan en andere landen. Daarom zingen we in meerdere talen: Dari, Arabisch, Engels, Frans en Nederlands. De preek wordt vaak ook in meerdere talen vertaald. Voor Afghaanse en Iraanse mensen is er een tolk. Ik vind de preken en verhalen altijd heel goed en duidelijk. Na de preek mag iedereen vragen stellen aan de spreker. Daardoor kan iedereen het nog beter begrijpen.”

Als je Huis van Vrede in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

“Liefde. Ik zie dat iedereen mij liefheeft. Je kunt echt God zien door de mensen heen. Ze willen goed doen en iedereen helpen.”

Wat is er te doen buiten de diensten om?

“Er is een heleboel te doen. Je kunt Nederlandse taal leren of een muziekles volgen. We hebben een naaiatelier, elke week Bijbelstudie en af en toe een barbecue. Elk jaar gaan we een weekend weg.

Wat zijn jouw bezigheden in Huis van Vrede?

“Ik ga wel eens naaien in het naaiatelier en soms zing ik in de kerk.”

Zou je Huis van Vrede aanraden aan anderen?

“Ja, ik heb deze kerk ook aan mijn vrienden aangeraden. Het is een mooie plek om Jezus beter te leren kennen. Ik had veel problemen in mijn leven, maar sinds ik naar Huis van Vrede ga voel ik me helemaal blij en relaxed, ik voel een positieve energie in de kerk. Als ik de kerk binnenga, voel ik me heel anders. Door de kracht van God voelt het alsof ik in een andere wereld ben.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡