Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Huh? Staat dit in de Bijbel?'

8 februari 2016 · Leestijd 3 min

Het is eeuwenoud, maar nog steeds het meest verkochte (en gestolen) boek ter wereld. In de rubriek 'Bijbelicious' vragen we jou: wat heb jij met de Bijbel? Deze week aan het woord: Mirjam (23), die ervan droomt full time voor de kerk aan de slag te gaan.

Ik zou niet weten wat ik zonder de Bijbel moet. Iedere dag lees ik eruit. Onderweg op mijn mobiel en thuis vaak uit mijn echte Bijbel, dat leest toch fijner. Eerst moest ik mijzelf er altijd toe zetten om uit de Bijbel te lezen, maar sinds ik de Bijbelapp op mijn mobiel heb lees ik veel leesplannen en daarbij staan ook altijd Bijbelverzen en -stukken. Daarnaast vind ik het altijd leuk om gewoon op een willekeurige plek de Bijbel open te slaan en dan te gaan lezen. Ik hou ervan om de Bijbel in het Engels te lezen. Mijn lievelingsbijbel is dan ook de Engelse NIV-vertaling. Het wordt vaak zoveel mooier omschreven in het Engels en het raakt mij dan nog meer. Zo hoort het, toch?
Als tiener vond ik Bijbellezen erg lastig, ik las toen eigenlijk de Bijbel alleen in de kerk. Ik nam hem dan mee omdat iedereen dat deed en dat moest naar mijn idee. Ik snapte er toen niet veel van. Nog steeds vind ik dat veel stukken niet altijd direct te begrijpen zijn. Voor 2010 zag ik het nut er niet van in om er iedere dag uit te lezen, op het moment dat ik een persoonlijke relatie kreeg met Jezus veranderde dat. In 2010 heb ik echt een keuze voor God gemaakt en liet ik mij dopen. Ineens raakte ik heel nieuwsgierig naar de Bijbel en zo ben ik er meer uit gaat ontdekken. Die zoektocht is toen begonnen, is nu nog steeds bezig en die zal altijd bezig blijven. In 2013 deed ik een jaar bijbelschool bij de Royal Mission School. Daar heb ik geleerd hoe je de Bijbel beter kan lezen en begrijpen. Regenboogbijbel
De Bijbel is een groot ontdekkingsboek. Ik arceer veel in allerlei verschillende kleuren. Het is van de binnenkant een regenboogbijbel, haha! Mijn dooptekst is Jesaja 43:19. Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis. Die Bijbeltekst had ik als tiener al van iemand had gekregen en heeft iedere keer betekenis in mijn leven. Ik lees graag Psalmen. Hoe je je ook voelt, je kunt alle gevoelens terugvinden in Psalmen. Het is een boek vol emoties, blijdschap, enthousiasme, boosheid, onwetendheid of verdriet. Alles komt erin voor en dat maakt dat het zo dichtbij komt. Verassing!
Nog steeds word ik vaak verrast door de Bijbel. Ik kom vaak stukken of verzen tegen waarvan ik denk: ‘Huh, staat dit in de Bijbel?’ Het is gewoon zo'n bijzonder boek! De Bijbel is mijn houvast. Het helpt mij namelijk verder in mijn leven. Ik leer er iedere dag weer uit over mensen, over hoe ik om mag gaan met situaties in mijn leven en het belangrijkste: ik leer God er zoveel beter mee kennen. Ik ben nooit uitgeleerd! Het is een van de mooiste cadeaus die we hebben gekregen van God. Dus blijf er vooral uit lezen! Tekst: Lola Brouwer

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡