Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoogtediepte: “Mijn muziek vertelt dat alles goed zit, dankzij Jezus”

9 oktober 2020 · Leestijd 5 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Co Peters deelt zijn kijk op geloof door zijn muziek. Hij hoopt op die manier een andere kant van God te laten zien aan mensen. Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Hoogtediepte.

Hoe is je muziekcarrière begonnen?

“Ik ben afgelopen jaar begonnen met muziek maken onder de naam Hoogtediepte. Ik heb het altijd leuk gevonden om muziek te maken en maak ik sinds tien jaar mijn eigen muziek. Ik raakte in gesprek met Jasper – hij is producent – over mijn droom om liedjes uit te brengen. Samen onderzochten we hoe we deze droom werkelijkheid konden maken. Zo groeide dit van een verlangen tot een hele productie."

Hoe kom je bij de naam Hoogtediepte?

“In de Bijbel wordt twee keer over hoogte en diepte gesproken in relatie tot de liefde van God. Hij is er altijd bij, op je hoogte- en dieptepunten. Door deze twee woorden aan elkaar te plakken krijg je Hoogtediepte en met deze gedachte erachter, vond ik het mooi passen bij de boodschap die ik wil brengen met mijn muziek.”

Dankzij Jezus zit het al goed en zijn er geen extra stappen nodig voor vergeving

Wat maakt jouw muziek bijzonder?

“Ik probeer op een eenvoudige manier dingen die ik durf te geloven in een hoopvol liedje te verwerken. Het is mijn perspectief op geloof, maar ik hoop dat het mensen helpt om een andere kant van God te leren kennen. Mijn intentie met de muziek is dat de liedjes rustig beluisterd kunnen worden, maar ook meegezongen kunnen worden in de kerk. De belangrijkste thema’s door mijn muziek heen zijn Gods genade en het feit dat er niks tussen God en mij instaat. Dankzij Jezus zit het al goed en zijn er geen extra stappen nodig voor vergeving; er is niks wat ons kan scheiden van Zijn liefde.”

Je nieuwe album ‘Genade vond mij’ is je eerste album. Welk verhaal wil je vertellen?

“Het gaat voornamelijk dus over Gods genade en over hoe ik steeds meer ontdek van de verschillende lagen ervan. Die genade is zo groot, dat ik niet denk dat ik het ooit helemaal zal snappen, maar ik leer er elke dag een beetje meer over. Dat is wat ik wil delen met anderen, met als uiteindelijk doel dat ze geraakt en bemoedigd worden. Ik hoop dat mensen de liedjes zelf ook zingen en spelen, zodat de boodschap hen kan opbouwen en dichterbij Jezus kan brengen.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op je album staat het nummer ‘U kennen’, waar je ook een videoclip bij hebt gemaakt. Waar gaat het over?

“Het nummer gaat over het ontdekken van wie we zijn in Christus. ‘U kennen is weten wie ik ben en hoe ik ben bedoeld’. God kijkt naar ons door Jezus heen. Ik ben perfect in Zijn ogen omdat Hij Jezus in mij ziet. Deze boodschap heeft mij zo geraakt toen ik het leerde begrijpen. Ik hoop door dit nummer dat anderen net zo geraakt zullen worden. In het refrein zing ik: ‘U ziet mij door het kruis, door het offer, door het bloed’. Die levensweg zorgt ervoor dat God een perfect persoon ziet en niet mijn tekortkomingen.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Heb je toffe reacties gehad op je muziek?

“Ik had nooit verwacht überhaupt reacties te krijgen. Ik wilde mijn muziek wel op Spotify zetten, maar vroeg me tegelijkertijd ook af wie nou mijn muziek zou luisteren. Uiteindelijk ben ik echt overweldigd door de reacties van mensen die bemoedigd werden door mijn muziek. Al mag ik maar één persoon meer mag laten zien van Jezus’ liefde, dan is mijn missie geslaagd.”

Wat ligt er voor je klaar in de toekomst?

“Ik heb het afgelopen half jaar veel tijd, inspiratie en motivatie gehad om nieuwe liedjes te schrijven. Deze zal ik de komende tijd dan ook op gaan nemen. In wat voor vorm en wanneer deze uitgebracht gaan worden weet ik nog niet. Verder wil ik ook nog songtekst video’s maken bij nummers van mijn recente album. Deze video’s zijn een hele toffe manier om mijn muziek onder de aandacht te brengen.”

God is niet gefocust op je tekortkomingen

Wat wil je meegeven aan de BEAM’ers?

“In je christelijke opvoeding kan veel druk liggen op het ‘goed doen’. In mijn jeugd werd je relatie met God soms afgemeten aan hoeveel stille tijd je hebt. Maar ik geloof dus niet dat God op die manier naar mij kijkt. Ik leer meer vanuit mijn hart leven en vanuit daar naar God gaan.

Wat ik wil meegeven is mijn motto: Het zit gewoon al goed tussen God en jou. Hij is niet gefocust op je tekortkomingen, maar hij kijkt naar je hart. In Jezus ziet Hij je als perfect.”

Beeld: Scheurwater Fotografie

Met jouw hulp kan de EO nog beter jouw favoriete muziek selecteren voor evenementen, televisieprogramma’s en achtergrondverhalen. Vul hier de enquête in voor het grote EO-muziekonderzoek!

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡