Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Honderden jongeren kiezen voor Jezus na getuigenis Kanye West

27 januari 2020 · Leestijd 2 min

Tijdens een jeugdconferentie in Amerika heeft Kanye West gedeeld over zijn bekering tot God. Honderden jongeren gaven tijdens die dienst hun leven aan Jezus. VET!

Afgelopen jaar verscheen het nieuwe album van Kanye West, getiteld: ‘Jesus is King’. Zoals de titel van het album al doet vermoeden, is Kanye tot geloof gekomen en uitgesproken christen. En over zijn geloof heeft de rapper nu dus getuigd tijdens de ‘Strength to Stand Conference’ deze maand.

"De duivel had mij in bezit"

“Ik geloof dat Jezus gestorven is voor mijn zonden. Er was een tijd dat de duivel mij in zijn bezit had.” Om aan te geven hoe groot Gods genade is, haalt Kanye een tekst uit Amazing Grace aan: “Jesus can save a wretch like me.” Op de achtergrond zong het koor de woorden I stretch my hands to you/Father I stretch. Kanye: “Als ik niet weet wat ik moet doen, kan ik altijd mijn handen uitstrekken.”
Tijdens het optreden droeg Kanye dezelfde grijze outfit als het koor om zo – aldus The Christian Post – de focus van hemzelf naar God te verleggen.

Nadat Kanye’s pastor Adam Tyson had gesproken over de verloren zoon, gaven honderden jongeren hun leven aan Jezus.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sceptisch

Veel christenen zijn sceptisch over de bekering van Kanye. Daarover zegt de organisator van de jeugdconferentie: “Je moet de kracht van Christus begrijpen waardoor mensen volledig kunnen veranderen. Iedereen die het Nieuwe Testament leest, begrijpt de kracht van Jezus. Ik weet niet wat er in Kanye’s leven gaat gebeuren. Ik weet niet wat er in mijn leven gaat gebeuren. Ik weet niet wat er in jouw leven gaat gebeuren. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik met een broeder in Christus praat.”

Foto: ANP
Bron: Christian Post

Hoe christelijk is het nieuwe album van Kanye West écht?

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡